Almanya’da Yeşil Politikacılar Ortalama Emekli Maaşı Ne Kadar Bilmiyor

Almanya’da Yeşil Politikacılar Ortalama Emekli Maaşı Ne Kadar Bilmiyor

Almanya’daki koalisyon hükümetinin ortaklarından Yeşiller’in Eş Genel Başkanı Ricarda Lang, ülkedeki emekli maaşlarının ne kadar olduğunu bilmediğini, 2.000 Euro olarak tahmin ettiğini söyledi.

Almanya’da iktidar ortaklarından Yeşiller’in Eş Genel Başkanı Ricarda Lang Almanya’da ortalama olarak emeklilerin ne kadar maaş aldıklarını bilemediğini, ısrar üzerine de “Her hâlde 2.000 Euro” sandığını söyledi.

Kamu yayın kurumu ZDF televizyonundaki Markus Lanz’a konuk olan ve Almanya’nın karşılaştığı güncel sorunların tartışıldığı programda, Yeşiller’in Eş Genel Başkanı Ricarda Lang ortalama emekli maaşının ne kadar olduğunu hakikaten bilmediğini açıkladı.

“Emekliler Ortalama 2.000 Euro Alır Her Hâlde”

Ricarda Lang, emekli ne maaşının ne kadar olduğunu tahmin etmesinin istendiğinde de 2.000 civarında olduğunu var saydığını söyledi.

Ortalama emekli Maaşı 1.543 Euro

Programın moderatörü Merkus Lanz’ın Almanya’da ortalama emekli maaşının 1.543 Euro olduğunu söylemesi üzerine de “Tahminimden biraz daha azmış” yorumunu yaptı.

45 Yıl Çalıştıktan Sonra Bu Maaş Hiç Te Adil Değil

Moderatör Lanz’ın “45 yıllık çalışmanın ardından. Bu maaş adil mi?” sorusuna da “Hayır adil değil” cevabını veren Lang, buna karşı ne yapılabileceğini de, emekli maaşlarının belirli seviyeden aşağı düşmemesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.