Hanau Saldırganının Babası Mağdurları Yine Tehdit Etti

Hanau Saldırganının Babası Mağdurları Yine Tehdit Etti

Hanau’da saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinden tazminat talep eden saldırganın babası, mağdurları tehdit etmeye devam ediyor.

Hanau’da 9 kişiyi öldüren saldırganın babası Hans-Gerd R., mağdurlardan Serpil Temiz Unvar’ı tekrar bir mektupla tehdit etti. 2 Ocak 2024 tarihli mektupta, Unvar’dan 3 bin 376 Euro tazminat talep etti. Unvar’ın oğlu Ferhat, saldırıda hayatını kaybedenlerden biriydi.

[post-refarans id=”55723″ taraf=”sol”]

Unvar, R.’nin mektupları ve tacizleri nedeniyle endişeli olduğunu belirtti. R.’nin mektuplarında tehditkar ifadeler yer aldığını ve bu durumun onu korkuttuğunu söyledi. R., daha önce Unvar’ın evinin önünde bekleyerek aile üyelerini gözlemlemişti. Bu nedenle R. hakkında bir uzaklaştırma kararı bulunuyor.

R., son zamanlarda birçok kez yasaları çiğnediği için hakkında altı tane dava açıldı. Ayrıca bir davada da hakaret ve tehditten dolayı yargılanıyor. Önümüzdeki aylarda R. hakkında açılan davalar birleştirilerek tek bir davada görülecek.

Geçen hafta, Hanau Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla R.’nin evi, silah bulundurma şüphesiyle polis tarafından arandı. Ancak aramada herhangi bir silaha rastlanmadı.