Reutlingen’de Saklanan Süper Radar: Günde 100 Bin Euro Kazanç

Reutlingen’de Saklanan Süper Radar: Günde 100 Bin Euro Kazanç

Reutlingen’de kurulu süper radar, günde 100 bin Euro kazanarak Almanya’nın en çok para kazandıran radarı oldu, ancak bölge sakinlerinde gerginlik hakim.

Baden-Württemberg’in en işlek yollarından biri olan B27’de, Walddorfhäslach’ta kurulu bir radar, Almanya’nın en çok para kazandıran radarı olma ünvanını kazandı. Günde 3 bine kadar aracı yakalayabilen bu radar, 100 bin Euro’ya kadar gelir elde ediyor.

Süper radar olarak da bilinen bu cihaz, bir köprü ayağının arkasına kurulmuş ve sürücüler tarafından fark edilmesi zor. B27’nin günlük 70 bin araç trafiğini göz önünde bulundurduğumuzda, bu radar adeta bir altın madeni haline geliyor. 50 bin Euro’luk bir yatırımla kurulan radar, kısa sürede bu yatırımı fazlasıyla katladı.

Sürekli Bir Ceza Yağmuru

Bazı günlerde 100 bin Euro’ya kadar gelir elde eden radar, yılda yaklaşık 4 milyon Euro gelir sağlıyor. Bu durum, radara “para basma makinesi” lakabını kazandırıyor. Radarın ünü o kadar arttı ki, Galileo gibi televizyon programlarında bile yer aldı.

[post-refarans id=”56919″ taraf=”sol”]

Yerel Halk Rahatsız

Sürekli ceza yağmuruna maruz kalan bölge sakinleri radardan pek de memnun değil. Bazı mahalle sakinleri hız kontrolü sıklığını bir gece kulübüne benzetirken, diğerleri cihazı basitçe “para basma makinesi” olarak adlandırıyor. Radarın yerel halk üzerinde gerginlik yarattığı gözlemleniyor.

Hız Sınırı Dikkat!

Radarın bulunduğu bölgenin hız sınırı 120 km/saat. Sürücüler, radarı fark edemeyip hız sınırı aştıklarında ise ceza almaktan kurtulamıyor.

Ceza İtiraz Hakkı

Her ne kadar yüksek bir yakalama oranına sahip olsa da, her ceza yasal olmayabilir. 2020 yılında çekilen fotoğraflardan sadece %62’sinin ceza olarak değerlendirildiği görülüyor. Bu durum, yoğun trafik ve kötü hava koşulları gibi faktörlere bağlanıyor. Hatalı ceza alan sürücüler, itiraz etme hakkına sahip.

Radarların Artan Etkisi

Süper radar sadece bir örnek. Almanya’da hız sınırı aşan sürücüleri cezalandırmak için kullanılan radarların sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum, trafik güvenliğini sağlamaya yardımcı olsa da, sürücüler üzerinde de bir baskı oluşturuyor. (fb)