CDU: “Herkes Haftada 40 Saat Çalışmalı”

CDU: “Herkes Haftada 40 Saat Çalışmalı”

Almanya’da muhalefet, kısmı süreli çalışmanın kaldırılmasını ve herkesin haftada 40 saat çalışmasını istedi. CDU Genel Başkan Yardımcısı Kretschmer, vatandaşlık parasının bağımlılık yaptığını da öne sürdü.

Almanya’da muhalefetteki Hristiyan demokratların (CDU) Genel Başkan Yardımcısı ve Saksonya Eyalet Başbakanı Michael Kretschmer kısa süreli çalışma (yarım çalışma) uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Yarım çalışma uygulaması ile, ekonomide istisnai olan bir kuralın, yasal olarak güvence altına alınan bir kurala dönüştüğünü belirten Michael Kretschmer, bu istisna kuralının kaldırılarak herkesin tam zamanlı çalışmaya başlaması gerektiğini bildirdi.

Almanya’nın ekonomik bunalımdan kurtulmasının sosyal refah devleti seviyesini korumasının tek yolunun yarım çalışma sisteminin kaldırılmasıyla mümkün olabileceğini öne süren Kretschmer, Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada “Yarım zamanlı çalışma hakkı bir hataydı.” dedi.

“Vatandaşlık Parası Kaldırılmalı”

Vatandaşlık parasının bugünkü şekliyle uygulanmasından vaz geçilmesini de isteyen CDU Genel Başkan Yardımcısı Kretschmer, “Kim daha çok çalışıyorsa daha fazla kazanmalı. Bu yüzden vatandaşlık parasına bugünkü şekliyle karşıyız. Refah devletini bugünkü hükümet gibi anlayanlar, insanları giderek daha fazla vatandaşlık parasına bağımlı hâle getiriyor” ifadelerini kullandı.

“Devletin Mikro Kontrolünden Kurtulma Lazım

Kretschmer, Almanya’nın artık devletin tüm sosyal yardımları karşılayamayacağı bir noktaya ulaştığını belirten Kretschmer, “devletin mikro kontrolü”nden kurtulunması, bunun yerine “özgürlük ve kişisel sorumluluk” ile bürokrasinin önemli ölçüde azaltılması gerektiği çağrısında bulundu.