Avrupa’da Binlerce Kişi Filistin’e Destek Yürüyüşüne Devam Ediyor

Avrupa’da Binlerce Kişi Filistin’e Destek Yürüyüşüne Devam Ediyor

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri hedef almaya devam ediyor. Hafta sonu Avrupa’nın dört bir yanında Filistin’e destek yürüyüşleri yapıldı. Binlerce gösterici Gazze’de devam eden ablukanın kaldırılmasını istedi.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Avrupa’nın birçok şehrinde Filistin’e destek yürüyüşleri yapıldı, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi.

[post-refarans id=”60378″ taraf=”sol”]

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Kreuzberg ilçesindeki Oranienplatz’da toplanan yaklaşık 3 bin kişi, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını ve Almanya’nın İsrail’e silah sağlamasını protesto etmek için Hermannplatz’a doğru yürüdü.

“Filistin’e özgürlük”

Göstericiler Gazze’de soykırımın durdurulmasını isteyerek, “İsrail terör devletidir”, “Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor”, “Filistin’e özgürlük” ve “Filistin çok yaşa ” şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş sırasında yapılan konuşmalarda Almanya’nın İsrail’e silah sağlayarak savaş suçuna ortak olduğu ifade edildi.

Fransa

Fransa’nın başkenti Paris’te binlerce kişi Filistin’e destek için bir araya geldi. Paris’te Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce Filistin destekçisi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısını sonlandırmasını talep etti. Gazze’de bir an önce ateşkesin sağlanması için çağrıda bulunan protestocular, “Özgür Filistin, “Katliamı durdurun” ve “Hepimiz Gazze’nin çocuklarıyız” sloganları attı.

Protestocular, “Gazze’de Soykırımı Durdurun”, “Gazze İçin Protesto Eden Öğrencilere Destek” yazılı dövizlerin yanı sıra ellerinde büyük bir Filistin bayrağı taşıdı. İsrail’e yönelik yaptırım uygulanmasını talep eden göstericiler, Gazze’de devam eden ablukanın kaldırılmasını istedi.

İtalya

İtalya’nın birçok kentinde binlerce Filistin destekçisi, “Filistin halkına yönelik soykırım dursun” çağrısıyla meydanlara indi. Başkent Roma’nın işlek meydanlarından Vittorio Emanuele Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 4 bin kişi, İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’ye, Filistinlilere destek ve dayanışmalarını belirtti.

Göstericiler, “Filistin’e yönelik soykırımın durması” çağrısında bulundu. İsrail’i protesto eden göstericiler, sık sık “Filistin’e özgürlük”, “Katil, terörist İsrail” şeklinde slogan attı. Bazı göstericilerin, İsrail’i desteklediği gerekçesiyle Başbakan Giorgia Meloni ve sağ koalisyon iktidarını da protesto ettiği görüldü.

Yunanistan

Yunanistan’da Filistin destekçileri, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları protesto için başkent Atina’da bir araya geldi. Parlamento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı’nda toplanan Filistin destekçileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması için protesto düzenledi.

Gösteride, “Filistin’e Özgürlük” sloganları atıldı. Öte yandan göstericiler, Avrupa Birliği’nin Kızıldeniz’deki “Aspides” misyonuna katılan Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait “Hydra” fırkateyninin de bölgeden çekilmesi için çağrıda bulundu.

İspanya

İspanya’nın başkenti Madrid’de bir araya gelen binlerce kişi, Filistin’e destek yürüyüşü düzenledi. Ellerinde pankart, döviz ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, Filistin’e destek sloganları attı Başkent Madrid’in merkezinde bugün yürüyüş yapan binlerce kişi ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail’i ve onun işbirlikçileri olduğu gerekçesiyle ABD ve Avrupa Birliği’ni eleştirdi.

Gösteriyi provoke etmeye çalışan İsrailli kadın ve erkek, İspanyollardan büyük tepki görürken, polisin müdahalesiyle hızla bölgeden uzaklaştırıldı.

Hollanda

Hollanda’da çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, Anneler Günü’nde Gazze’deki Filistinli annelere destek amacıyla yürüyüş düzenledi. “Anneler soykırıma karşı” adlı yürüyüşe katılmak üzere Rotterdam kentindeki Binnenrotte Meydanı’nda bir araya gelenler, daha sonra şehir merkezinden geçerek, “Anne ve çocuk” heykelinin önünde toplandı.

Çoğunluğu kadınlardan oluşan göstericiler, ellerinde kanlı kefene sarılmış bebek maketleri ile şehirde yürüyüş yaptı. Bazı anneler, Mc Donald’s, Starbucks ve Burger King şubeleri önünde Gazze’deki annelerin durumunu anlatan gösteri gerçekleştirdi. (aa,c)