“Sağlık Sigortaları Az Sayıda Doktora Gidenlere 100 Euro Prim Versin”

“Sağlık Sigortaları Az Sayıda Doktora Gidenlere 100 Euro Prim Versin”

Almanya’da tüm doktor havalelerinin tek bir aile hekimi tarafından yapılması durumunda sigortalılara 100 Euro’luk prim iadesi yapılması istendi.

Hastalık sigortaları ile çalışan Doktorlar Birliği Başkanı (KBV) Başkanı Andreas Gassen, hastalık sigortalarının, hastaların tüm diğer doktor havalelerini tek bir aile hekimi tarafından yapılması durumunda sigortalıları ödüllendirmesini istedi.

Bu şekilde hem daha çok doktor ziyaretinin önüne geçileceğini hem de az doktora ödeme yapacağı için hastalık sigortalarının yükünü azaltacağını söyleyen Andreas Gassan, sıklıkla randevu karmaşası yaşanmasına yol açmayan ve gereksiz maliyetlerin oluşmasından kaçınan sigortalıların ödüllendirilmesinin önemli olduğunu bildirdi.

Sağlık sigortalarının bu şekilde tüm doktor havalelerini bir aile hekimine yaptıranlar en az 100 Euro iade primi verilmesinin aynı zamanda hastalık sigortalarının yükünü de azaltacağını ifade eden Gassan, hastaların istedikleri doktoru seçme hakkına rağmen aile hekimlerinin yönlendirmesinin zaman ve masraf kaybını önleyeceğini açıkladı.