Almanya’da Caminin Kapısını Kırıp İçeride İçki İçtiler

Almanya’da Caminin Kapısını Kırıp İçeride İçki İçtiler

Almanya’nın Iserlohn şehrinde İslam Toplumu Millî Görüş’e ait caminin kapısını kırıp giren kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerin içeride içki içtiği ortaya çıktı.

Almanya’nın Iserlohn şehrinde dün akşam saat 20:30 sıralarında İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Iserlohn Camisi’nin kapısınııın, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırılarak içeride bira ve sigara içildiği tespit edildi. Olayın ardından yapılan polis incelemesinde, olayın evsiz kişiler tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.

polis incelemelerde bulundu

Durum hemen polise bildirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri gerekli incelemeleri yaptı ve olayın bir saldırı değil, evsiz birkaç kişinin barınma amaçlı gerçekleştirdiği bir eylem olduğunu belirtti. Polis, içeride herhangi bir eşyanın zarar görmediğini ve sınıfın içinde herhangi bir şeylerin dağıtılmadığını açıkladı. Polis, olayla ilgili takibini sürdüreceğini ifade etti.

“barınma amaçlı gerçekleştirildiğini düşünüyoruz”

IGMG Iserlohn Cemiyet Başkanı İbrahim Kanlı da Camia Haber’e yaptığı açıklamada, caminin konumu gereği kilisenin karşısında ve evsizlerin sıklıkla bulunduğu bir bölgede yer aldıklarını ve olayın barınma amaçlı gerçekleştirilmiş olabileceğini düşündüklerini ifade etti.(bb)