Almanya’yı Sel Felaketi Vurdu: Afet Durumu İlan Edildi

Aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşayan Almanya’da Baden-Würtemberg ve Bavyera eyaletlerinin bazı bölgelerinde afet durumu ilan edildi. Bölgede yüzlerce kişi tahliye edildi.

Almanya’da bir kaç günüdür devam eden aşırı yağışlar sebebiyle afet durumu ilan edildi. Su seviyesinin sürekli artması sebebiyle afet durumu ilan eden ilçe yönetimleri arasında Bavyera eyaletinin Günzburg, Augsburg ve Aichach-Friedberg ilçeleri de yer aldı.

Yüzlerce Kişi Tahliye Edildi

Augsburg ve çevresinde şu seviyeleri artmaya devam ederken, Unterallgäu ilçesinde yaklaşık 150 kişinin evlerini terk etmesi istendi. Babenhausen’da 100, Bad Grönenbach’ın Zell ve Dirlewang bölgelerinde ise 50 kişi tahliye edildi.

Meckenbeuren kasabasında su seviyesinin yükselmesi dursa da 1.300 kişinin evlerini terk etmesi istendi. Nehrin taşma riski nedeniyle bir okul kumtorbaları ile güvence altına alındı.

Neu-Ulm’da Tuna nehrinde (Donau) şu seviyesi yükselmeye devam ederken Iller Nehri’nin de taşmasına karşı önlemler alındı.

Kamp Alanları Boşaltıldı

Aşırı yağmur alan bölgelerde bulunan Donau (Tuna) Günz, Kammel ve Mindel ırmaklarının kıyılarında yer alan kamp ve rekreasyon alanlarının boşaltılması istendi.