Bir Polis Memurunun Hayatını Kaybettiği Bıçaklı Saldırıya Karşı “Mannheim Bir Oldu”

Mannheim saldırısında yaralanan polis memuru hayatını kaybetti. Saldırıya karşı Mannheim kentinde dinî kuruluş temsilcileri ile siyasetçi ve vatandaşların bir araya geldiği bir miting düzenlenecek.

Almanya’nın Mannheim kentinde, aşırı sağcı Michael Stürzenberger’in propaganda standına yapılan saldırıya müdahale eden polis memurunun hayatını kaybetmesine karşı kent birlik oldu. Saldırıya karşı kentteki birliği temsilen bugün saat 17.00’de bir miting yapılacak.

Mitinge katılım çağrısı yapan Mannheim Büyük Şehir Belediye Başkanı Christian Specht, saldırıya karşı şehrin birlik ve dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Başkan Specht, “Mannheim’da şiddete yer yok. Birbirimize saygı duymalı ve hoşgörülü olmalıyız.” dedi.

Almanya İslam Konseyi ve IGMG Taziye Yayımladı

Almanya İslam Konseyi, saldırıyı kınarken yaralı polis memurunun hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve polis memurunun ailesi ile Mannheim polis teşkilatına taziyelerini bildirdi.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Württemberg Bölgesi de “Bu zor günlerinde polis memurunun ailesi ve iş arkadaşlarının yanındayız.” diyerek aileye taziye ve üzüntülerini iletti.