Almanya’da Bakandan Çocuk Parası Müjdesi: 300 Euro Mu Olacak?

Almanya’da Bakandan Çocuk Parası Müjdesi: 300 Euro Mu Olacak?

Almanya’da Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, çocuk parası artışı müjdesi verdi. Artışın 2025 yılında yapılacağını altını çizdi.

Almanya’da çocuk parasınnın 2025 yılında zamlanacağı açıklandı. Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, basına yaptığı açıklamada, 2025’te çocuk parası artışı olacağını resmen duyurdu. Ancak, artışın tam olarak ne kadar olacağını açıklamadı.

“çok güçlü ve orantısız”

Lindner, çocuk parasının 2023’te “çok güçlü ve orantısız” bir şekilde artırıldığını belirtirken, bu nedenle 2024’te herhangi bir çocuk parası artışı olmayacağını söyledi. Çocuk parası artışı, federal hükümetin hazırladığı Asgari Geçim Raporu’na göre belirlenecek.

300 Euro seviyesine çıkması bekleniyor

Artışın tam miktarının ise Asgari Geçim Raporu’na göre belirleneceği aktarıldı. Yapılan ilk tahminlere göre, artışın 300 Euro seviyesine çıkması bekleniyor. Sosyal yardım kuruluşları, çocuk parasının çocuk başına aylık 377 Euro’ya çıkarılmasını talep ediyor.

yoksullukla mücadele eden 5 milyona yakın çocuk bulunuyor

Almanya’da ailelerinin gelirlerinin azlığı sebebiyle 2 milyon 900 bin çocuk yoksulluk altında yaşıyor. Çocuk parası alma hakkına sahip olan ve ebeveynleriyle birlikte yaşayan 18-24 yaş arasındaki çocukların eklenmesi ile bu sayı 4 milyon 800 bini aşıyor. Böylece ortalama olarak Almanya’da yoksullukla mücadele eden 5 milyona yakın çocuk bulunuyor.(bb)