Hacılar Bugün Arafat’ta Vakfeye Durdu

Hacılar Bugün Arafat’ta Vakfeye Durdu

Hac ibadetini eda etmek için Milyonlarca Müslüman Haccın en önemli rüknü olan vakfeyi yapmak üzere Arafat meydanına geldi. Müslümanlar bugünü dua, tesbih ve zikirle geçiriyor.

Dünyanın 180 ülkesinden yaklaşık 2 milyon Müslüman hac ibadetinin en önemli rüknü olan Arafat vakfesini eda etek üzere Arafat meydanına geldi.

Dünden itibaren meydana gelerek dua, ibadet ve zikir eden hacılar, bugün yapılacak olan vakfe sonrasında ikinci vakfe yeri olan Müzdelife’ye gidecekler.

Arafat meydanına gelen Müslümanların bir kısmı namazlarını Nemire mescidinde ifa ederken, bir kısım hacı da Cebel-i Rahmet yani Rahmet Dağı olarak bilinen Arafat tepesine çıktı.

Müzdelife vakfesini tamamlayan Müslümanlarlar sabah namazını kıldıktan sonra Şeytan taşlamak üzere cemerata gidecekler. Cemeratta Akabe cemresine taş atılacak ve şükür kurbanı kesilecek. Akabinde de traş olunarak ihramdan çıkılacak.

Cemre sonrasında vakti olanlar ziyaret tavafı için Kabe’ye giderek tavaf ve sa’y yaparak hac vazifelerinin öenmli bir bölümünü tamamlamış olacak.