Almanya’da Şiddetli Yağış ve Fırtınalar Hayatı Felç Etti

Almanya’da Şiddetli Yağış ve Fırtınalar Hayatı Felç Etti

Almanya’da yağışlı havalar hayatı felç ederken Bremen ve Hamburg’da trenle diğer toplu ulaşım seferleri güçlükle yapılabiliyor.

Almanya genelinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtınalar, birçok bölgede yaşamı olumsuz etkiledi. Bayern’den Hamburg’a, Kuzay Ren Vestfalya’dan Thüringen’e kadar birçok bölgede etkili olan şiddetli yağışlar, caddeleri su altında bıraktı ve bodrum katlarını su bastı. Hafta sonu için de yeniden fırtına ve yoğun yağış uyarısı yapıldı.

Tren ve Toplu Taşımada Aksamalar

Kuzey Almanya’da dün etkili olan şiddetli fırtınalar, demiryolu ulaşımında hala aksamalara yol açarken, Bremen ve Hamburg arasındaki tren hattı, Tostedt bölgesinde rayların su altında kalması nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Uzak mesafe trenleri Hannover üzerinden yönlendirilirken, birçok yerel tren seferi iptal edildi.

Baden-Württemberg’de de birçok tren hattı hava koşulları nedeniyle kapatıldı. DB Regio, Herbertingen (Sigmaringen ilçesi) ile Aulendorf arasındaki güzergahın kapalı olduğunu ve burada Cumartesi gününe kadar tren seferlerinin mümkün olmayacağını duyurdu.

Doğu Almanya’da Yıldırım ve Yoğun Yağışlar

Doğu Almanya’da özellikle Thüringen eyaletinde saatler süren yağışlar etkili oldu ve metrekare başına 30 litreye kadar yağmur yağdı. Gerthausen’de Herpf deresi birkaç dakika içinde taşarak, kasabanın bazı bölümlerini 50 santimetre su altında bıraktı. Birçok evin bodrum katları su bastı.

Alman Meteoroloji Servisi (DWD), Saksonya ve Saksonya-Anhalt dahil olmak üzere birçok il ve şehir için fırtına uyarısı yaptı. Yıldırım çarpmaları konusunda da özel bir uyarı yapıldı. Saksonya-Anhalt’ta Gernrode’de bir yıldırım tek katlı bir evin bacasını yıktı, Thüringen’de ise Unterpörlitz’te bir çatı yıldırım düşmesi sonucu alev aldı.

Hafta Sonu İçin Yeni Uyarılar

Hafta sonuna yaklaşırken, Alman Meteoroloji Servisi, birçok bölgede yeniden fırtına ve şiddetli yağış uyarısı yaparak, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Özellikle doğu bölgelerinde yağış ve fırtına riskinin devam edeceği belirtiliyor.