Hasene, Belçika’da “Yetimlerin Sesi” Oldu

Hasene, Belçika’da “Yetimlerin Sesi” Oldu

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Hasene tarafından yetimler hakkında farkındalık oluşturmak için düzenlenen “Yetimlerin Sesi” etkinliği düzenlendi.

28 Temmuz Pazar günü, Brüksel’de Josaphat Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen “Yetimlerin Sesi” konser etkinliği, Hasene Belçika tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Belçika Hasene Kurumsal İletişim Başkanı Serkan Kır, yaptığı konuşmada yetimler hakkında farkındalık oluşturulması için böyle bir etkinliğin düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hasene Belçika temsilcisi, dinleyicilere İslam’da yetimlerin önemine ve onlara karşı olan sorumluluğa dikkat çekti. Konuşmasında, İslam ümmetinin peygamberinin de bir yetim olduğunu hatırlatarak, yetimlere karşı sevgi, şefkat ve destek göstermenin önemini vurguladı.

Ayasofya Hafızlar Topluluğundan Burak Dönmez’in koro şefliği yaptığı etkinlikte Fatih Kabaş şiir okurken Abdurrahman Şan ney, Muharrem Kazım Dinç ise ud ile eşlik etti. Etkinlik boyunca icra edilen eserler katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Etkinlik sonunda tüm sanatçılara, organizatörlere ve katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür eden Hasene Belçika yetkilileri, yetimlere olan sorumluluğun sadece bir günle sınırlı kalmaması gerektiğini, her zaman ve her yerde bu bilincin canlı tutulması gerektiğini belirtti.