Hasene, Sel Felaketinin Yaşandığı Bangladeş’te Binlerce Kişiye İhtiyaç Malzemesi Dağıttı

Hasene, Sel Felaketinin Yaşandığı Bangladeş’te Binlerce Kişiye İhtiyaç Malzemesi Dağıttı

Hasene International derneği, Bangladeş’te yaklaşık 800 bin kişinin etkilendiği sel felaketinin ardından bölgeye yardımlarını ulaştırdı.

  • 23 Ağustos 2024

Haziran ayında Bangladeş’in Gaibandha Bölgesi’nde etkili olan şiddetli yağışlar, Lalmonirhat, Kurigram ve Gaibandha’da su baskınlarına neden oldu. Brahmaputra, Teesta ve Ghagat’ta bulunan nehirlerinin taşmasıyla birlikte bölgedeki birçok yerleşim alanı sular altında kaldı. Yaklaşık 800 bin kişinin etkilendiği bu sel felaketinin ardından Hasene, bölgeye yardımlarını ulaştırdı.

Temiz İçme Suyu Temin Edildi, Kumanyalar Dağıtıldı

Uluslararası insani yardım kuruluşu Hasene International e.V., yerel partner kuruluş Society For Aid Programs (SAP) ile iş birliği yaparak hızla harekete geçti. 2 Ağustos’ta başlatılan acil yardım kapsamında, selden etkilenen binlerce kişiye temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı.

Bangladeş Hasene Ülke Temsilcisi Muhammet Yasir Tarı ve beraberindeki yardım ekibi, bölgenin zor erişilebilir olması nedeniyle yerel makamlarla koordinasyon sağlayarak tekneler ve diğer araçlarla yardım malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi. Selden etkilenen binlerce kişiye temel ihtiyaç malzemeleri ve 5’er litre temiz içme suyu sağlandı. İçerisinde pirinç, yağ, un, mercimek, tuz, şeker gibi temel gıda malzemelerinin yanı sıra hijyen ürünlerinden oluşan kumanyalar hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine iletildi.

“Hasene, Mazlum ve Mağdurun Yanında Olmayı Sürdürecek”

Hasene International gözlemci ekibinden Muhammet Tanrıkulu, sel felaketi sonrası yüzlerce aileye acil yardım sağlandığını ve bu yardımların bölge halkı için kritik önemde olduğunu vurguladı. Tanrıkulu, bölge halkının yaşam koşullarını iyileştirmek için atılacak adımların yakından takip edileceğini belirterek, Hasene’nin her zaman mazlum ve mağdurların yanında olacağını da ifade etti.