Almanya’da Ekim Ayında Neler Değişecek?

Almanya’da Ekim Ayında Neler Değişecek?

Almanya’da ekim ayı itibarıyla özellikle şoförler ile öğrencileri yakından ilgilendiren bazı değişiklikler yürürlüğe girecek.

Almanya’da ekim ayında bazı önemli değişiklikler yürürlüğe girecek. Buna göre eski dört mevsim lastiklerini kullanmaya devam edenler, ekim ayından itibaren yüksek para cezalarıyla karşı karşıya kalabilir. Lastiklerle ilgili değişecek olan düzenlemeye göre kış mevsiminde artık sadece “Alpin” (üçgen şeklindeki dağ) sembolüne sahip lastikli araç kullanılmasına izin verilecek. Mevcut durumda kullanılan M+S (çamur ve kar) lastiklerin kullanımı bu şekilde yasaklanmış olacak.

Öğrenciler Burslarında Yeni Düzenleme

Maddi durumu yetersiz olan öğrenciler, önümüzdeki aydan itibaren rahat bir nefes alabilecek. Buna göre öğrenci bursları 475 Euro’ya çıkacak. Evden ayrı yaşayan öğrenciler için konut yardımı 380 Euro’ya yükselecek. Toplam burs miktarı ise 934 Euro’dan 58 Euro artışla 992 Euro’ya çıkarılacak. Ayrıca, 25 yaşından küçük ve düşük gelirli ailelerden gelen üniversiteye yeni başlayanlar, bir kereye mahsus olmak üzere bin Euro tutarında bir eğitim desteğine hak kazanacak.

Teorik Ehliyet Sınavında Yeni Sorular Gelecek

1 Ekim’den itibaren ehliyet teorisi sınavına hazırlanan adaylar yeni sorularla karşılaşacak. Yılda iki kez güncellenen ehliyet sınavı soru katalogları çeşitli konuları kapsayacak. Bu değişiklikler genellikle soru cümlelerinde yapılan düzenlemeler veya yeni soruları kapsıyor.

Payback Pay Ödeme Yöntemi Ekim’de Başlıyor

Online mağazalarda 1 Ekim’den itibaren yeni bir ödeme yöntemi olan Payback Pay kullanılabilir olacak. İlk olarak DM adlı kozmetik zincirinde uygulanacak, daha sonra MediaMarkt, Saturn ve Amazon gibi diğer ortak mağazalarda da kullanılabilecek. Payback kullanıcıları biriktirdikleri puanları online alışveriş sırasında doğrudan kullanabilecek. Yeterli puan olmadığında, kalan miktar kart veya PayPal ile ödenebilecek.

Ekim Ayı Sonunda Kış Saati Uygulaması Başlıyor

Almanya’da 27 Ekim 2024 Pazar gününü 28 Ekim Pazartesi’ye bağlayan gece kış saati uygulaması başlayacak. Saatler 03.00’ten 02.00’ye geri alınacak.(bb)