NRW’de Milyonlarca Vatandaş İçin Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak

NRW’de Milyonlarca Vatandaş İçin Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde milyonlarca vatandaş “Dünya Çocuk Günü” taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde 20 Eylül Cuma günü, Dünya Çocuk Günü vesilesiyle 15 yaşın altındaki çocuklar, toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek. Bu, tüm otobüsler, tramvaylar ve yerel trenler (Regionalbahn, Regionalexpress ve 2. sınıf S-Bahn) için geçerli olacak. Yaklaşık 3 milyon genç bu fırsattan yararlanacak.

Amaç Çocukları Toplu Taşımaya Teşvik Etmek

“Westfalentarif” adlı Topluma Taşımacılar Birliği Yetkilileri Matthias Hehl ve Oliver Mietzsch, bu kampanyanın çocukların gelecekteki ulaşım alışkanlıkları için önemine dikkat çekerek şunları belirttiler: “Çocuklarımızı genç yaşta çevre dostu ulaşım araçlarına alıştırırsak, bunu ileride de sürdürme ihtimali daha yüksek olacaktır.” Amacın, çocukları toplu taşıma araçlarını bağımsız bir şekilde kullanmaya teşvik etmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Köln’de Tüm Hafta Sonu Bedava

Köln/Bonn bölgesindeki Rhein-Sieg Ulaşım Birliği (VRS) bölgesinde ise 14 yaşına kadar olan çocuklar 21-22 Eylül tarihlerinde hafta sonu boyunca otobüs ve trenleri ücretsiz kullanabilecek. Ancak, çocukların yanındaki refakatçilerin geçerli bir bilet alması gerekecek.

“Dünya Çocuk Günü”

1954’ten bu yana her yıl kutlanan Dünya Çocuk Günü, bu yıl “Çocuk Haklarıyla Geleceğe” temasıyla gerçekleştiriliyor. Kuzey Ren-Vestfalya’daki birçok şehirde hafta sonu boyunca çocuklar ve aileler için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.(bb)