IGMG Eğitimcileri Pegagojik Eğitimi Tamamladı

IGMG Eğitimcileri Pegagojik Eğitimi Tamamladı

IGMG Eğitim Başkanlığı nezdince eğitimcilerin pedagojik alan bilgisi ve mesleki becerilerinin geliştirmeleri için planlanan Din Öğretimi Pedagojik Formasyon Kursu ilk dönem mezunlarını verdi.

İhtiyaca bağlı olarak temellendirilmiş olan IGMG Din Öğretimi Pedagojik Formasyon Kursu, ILM eV. ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ortaklığıyla gerçekleştirildi. 2023-2024 öğretim yılında 492 eğitimcinin eğitim gördüğü kurs ilk mezunlarını verdi.

IGMG Eğitim Başkanlığı İnsan Kaynakları Eğitimi ve MüfredatMateryal Sorumlusu Sultan Balkaya çalışma ile ilgili olarak şunları paylaştı: “Din Öğretim Öğretimi Pedagojik Formasyon Kursumuz Aralık 2023’te başladı ve Mayıs 2024 ayında yapılan sınavlarla sona erdi. Kurs kapsamında toplamda dört kur yapıldı. İlk önce Berlin İslam İlimler Okulu, Agga Vizyon Okulu Bergkamen Eğitim Akademisi, İbn-İ Sina Enstütü ve İmam Hatip Lisesi okullarımızın öğretmenleri buraya katıldılar. Amaç mevcut öğretmenlerimize hizmet içi eğitim seminerlerinin bir bölümü olarak pedagojik formasyon kazandırmak ve bilgilerini yenilemekti. Bu kurs bölgelerimizde yapılan gözlem ve çalışmalarla belirlenen ihtiyaçlara göre hazırlandı. Kursu mevcut pedagojik formasyon kurslarından (PFK) en ayırıcı özellik eğitimcilerimize ve öğretmenlerimize yönelik özel bir çalışma olarak hazırlanmış olmasıdır ve bu süreç içinde 492 öğretmenimiz ve eğitimcimiz bu eğitimi başarıyla tamamladılar. Bundan sonra eğitimcilerimiz yeni bilgiler ve beceriler ışığında eğitimlerine devam edecekler. İslami ilimlerden mezun olup da eğitim kurslarımızda eğitimciliğe başlamak isteyenler için de güzel bir adım olmuş oldu. Bu kurslar hem pedagojik formasyon babında devam edecek ve hem de bitirenler daha sonra bir üst çalışma olarak temel eğitimde, İslami ilimlerde, kalem kurslarında, ana sınıflarında ve ortaöğretimde eğitimci vasıflarının geliştirilmesi ve becerilerinin geliştirilmesi için diğer kurslara katılacaklardır.Başlatılan bu çalışmayla bundan sonra her eğitimcimizin PFK’ya katılmış olması öngörüleceğiden dolayı her bölgede her eğitimcimizin bu kurslara katılımı beklenmektedir. Şu ana kadar çeşitli bölgelerimizden katılımlar sağlanmıştır, eğitim başkanlarımızla yaptığımız planlamaya göre her dönem bölgelerimizden verilen sayılarda eğitimci katılımı sağlanmaktadır böylelikle iki sene içerisinde PFK eğitimi almamış eğitimcimiz kalmayacak. 2024 2025 yılı pedagojik formasyon kurslarımız ise ekim ayında yeniden başlayacaktır.” dedi.

Köln’de Sertifika Programı

Köln Bölgesinde ve Bergkamen Eğitim Akademisinde yapılan sertifika törenlerine İzmir Katip Çelebi Üniversitesi SEM Müdürü Doç. Dr. Bekir Emiroğlu katıdı. Emiroğlu “bir ders planı nasıl hazırlanır” konulu bir seminer sundu. Sultan Balkaya da programa katı larak kursu başarıyla tamamlayan eğitimcileri tebrik etti, günümüz eğitimcilerinin öğrenci profiline uygun olarak kendisini geliştirmesi gerektiğini ve IGMG Eğitim Başkanlığı olarak yapılan çalışmalarla bunu sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.