Hasene, Gazze’ye 1 Milyon Konserve Et Gönderecek

Hasene, Gazze’ye 1 Milyon Konserve Et Gönderecek

İnsani yardım kuruluşu Hasene International, bağışçıların desteğiyle hazırladığı 286 bin adet konserve eti Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere göndermek için yola çıktı. Hasene International Başkanı Bekir Altaş, hedefin 1 milyon konserveyi ulaştırmak olduğunu belirtti.

Hasene International, Gazze’deki mazlum halka destek olmak amacıyla yardım kampanyalarına devam ediyor. Yetkililer, bağışçıların desteğiyle hazırladığı 286 bin adet konserve eti Gazze’ye ulaştırmak üzere yola çıktığını ifade ederken hedefin 1 milyon konserveyi ulaştırmak olduğunu belirtti.

Bağışçılar tarafından temin edilen konserve etler, Dubai’de hijyen koşullarına uygun olarak hazırlandı. Konserveler tırlarla Gazze’ye doğru yola çıkarken Gazze halkına ulaşacak araçların her birinde 95 bin 238 adet konserve hazır bulundu. Toplamda 286 bin adet konserve et, Gazze’ye doğru yola çıkarılırken asıl hedefin 1 milyon adet konserve et olacağı belirtildi.

“Hedefimiz 1 Milyon Konserve Et”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Hasene International Başkanı Bekir Altaş, Gazze’deki insanların bu zor günlerinde yanlarında olmanın insani ve vicdani sorumluluğuna dikkat çekti. Altaş, “Bu bağışlar, sadece birer konserve değil, aynı zamanda umut taşıyor. Bağışçılarımızın desteğiyle 286 bin konserve eti Gazze’ye ulaştıracak olmanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz ise 1 milyon. Bu yardımlar, oradaki insanların yaşam mücadelesine bir nebze olsun katkı sağlayacak. Hasene International olarak, mazlum ve mağdurun yanında olmaya, onlara destek vermeye devam edeceğiz. Gazze’deki kardeşlerimiz asla yalnız değildir.” ifadelerini kullandı.

Hasene International Başkanı Bekir Altaş

Hasene’nin Önceki Yardım Faaliyetleri

Hasene International, daha önce de partner kurumlar aracılığıyla bölgeye yardımlar göndermişti. Kumanya paketleriyle ortalama 70 bin insana ulaşan HASENE, Aralık 2023’te Gazze’ye 1 milyon Euro tutarında yardım ulaştırmıştı. Dernek, kayıp çocuklar ve yetimlerle ilgili de özel çalışmalar yürütüyor.

Hasene’nin Gazze Misyonu

Hasene International, insani yardım faaliyetleriyle, özellikle Gazze’deki zor durumda olan insanlara umut olmayı ve destek sağlamayı hedefliyor. Dernek, sadece fiziksel ihtiyaçları karşılamanın ötesinde, Gazze’deki insanlara psikolojik ve moral destek sunarak, yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefliyor. Bu çerçevede, bağışçıların ve partner kuruluşların katkılarıyla hazırlanan yardımların bölgeye ulaşmasıyla oradaki halkın umutlarını tazelemeyi amaçlıyor.

Hasene International, insani değerler doğrultusunda, mazlum ve mağdur halkın yanında olmaya ve onlara destek vermeye devam edeceğini belirtti. Yardımların, Gazze’deki yaşam mücadelesine önemli bir katkı sağlayacağı; destek ve birer dayanışma örneği oluşturacağı ifade edildi.