İsrail’den Lübnan’a Saldırı: Ölenlerin Sayısı 274’e Yükseldi!

İsrail’den Lübnan’a Saldırı: Ölenlerin Sayısı 274’e Yükseldi!

İsrail’in Lübnan’a sabah saatlerinden itibaren peş peşe düzenlediği şiddetli ve yoğun hava saldırıları sonucu 274 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail’in sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 274’e çıktığını, yaralıların sayısının 1000’i aştığını duyurdu.

Lübnanlı Bakan Ebyad, düzenlediği basın toplantısında İsrail’in saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Ebyad, İsrail’in bugün düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 274’e yükseldiğini, yaralıların sayısının 1024’e çıktığını söyledi.

“Güç Dengesini Değiştireceğimize Söz Verdim”

İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği yoğun hava saldırılarının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “kuzeydeki güç dengesini değiştireceklerine yönelik söz verdiklerini, şimdi yaptıklarının tam olarak bu olduğunu” ifade etti.

Netanyahu, “Kuzeydeki güvenlik dengesini, güç dengesini değiştireceğimize söz verdim. Yaptığımız şey de tam olarak bu.” ifadelerini kullandı. “Henüz anlamayanlar için İsrail’in politikasını açıklığa kavuşturmak istediğini” belirten Netanyahu, “Biz bir tehdidi beklemiyoruz, onu öngörüyoruz. Her yerde, her sahada, her zaman.” dedi.

Eğitime Ara Verildi

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, yaptığı açıklamada, Nebatiye, Bekaa, Baalbek, Hermel, Beyrut, Cebel Lübnan, Kuzey ve Akkar kentlerinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Halebi, askeri ve güvenlik durumunda yaşanan gelişmelerin öğrencilerin okullarına gitmesinde tehlike oluşturduğunu ifade etti. (aa,c)