Almanya İle İtalya Anlaştı: Milyonlarca Euro’luk Trafik Cezası Yolda!

Almanya İle İtalya Anlaştı: Milyonlarca Euro’luk Trafik Cezası Yolda!

İtalya ile Almanya arasında uzun süren anlaşmazlık sona erdi. İtalya sürücülere yeniden trafik cezası göndermeye başladı. Milyonlarca euroluk cezaların yolda olduğu aktarıldı.  

İtalya’da tatilde trafik ihlali yapmış Alman sürücüler için ceza muafiyeti sona erdi. İtalya ve Almanya arasında aylarca süren anlaşmazlığın ardından, Alman sürücüler artık İtalya’dan trafik cezası almaya başlayacak. Almanya’da yer alan Motorlu Taşıtlar Dairesi’nin (Kraftfahrt-Bundesamt) verdiği bilgiye göre, iki ülke araç ve sürücü bilgilerini yeniden paylaşma konusunda anlaşmaya vardı. Bu kapsamda, milyonlarca euroluk trafik cezaları yeniden işleme koyulacak ve binlerce araç sahibi bu durumdan etkilenecek.

Meran’da İşlenen Trafik Cezaları 230 Bin Euro’yu Aştı

Buna göre Alman turistler arasında popüler olan Güney Tirol bölgesindeki Meran şehrinde, biriken ceza miktarının 230 bin euroyu aştığı aktarıldı. Mevcut durumda sadece bu şehirde Alman sürücüleri 4 bin civarında cezanın beklediği ifade edildi. Roma, Bolzano ve Floransa gibi yoğun turist alan diğer İtalyan şehirlerinde de benzer durum söz konusu.

Birçok Alan Kameralarla Denetleniyor

İtalya’da özellikle turistler, kendi araçlarıyla ya da kiralık araçlarla trafiğe kapalı veya kısıtlı şehir merkezlerine girdikleri için sıkça cezalarla karşılaşıyor. Bu alanlar birçok yerde kameralarla denetleniyor.

“Teknik Sorunlar Giderildi”

Genel olarak, Avrupa Birliği sınırları içinde işlenen trafik ihlalleri için kesilen cezalar talep edilebiliyor. Ancak İtalya, bu sistemi başka ihlaller için de kullanmaya çalıştığı için Almanya’daki yetkililer bir yılı aşkın bir süredir İtalya ile veri paylaşımını durdurmuştu. İtalya Ulaştırma Bakanı Matteo Salvini, sistemle ilgili teknik sorunlar olduğunu, ancak bu sorunların artık çözüldüğünü belirtmişti.

“Yeniden Bilgi Paylaşımında Başlandı”

Son olarak Flensburg’da bulunan Motorlu Taşıtlar Dairesi’nden yapılan açıklamada da “İtalyan yetkililer tarafından sorunları gidermek adına adımlar atıldı.” denilerek, geçen hafta itibarıyla yeniden bilgi paylaşımına başlandığını duyuruldu.(bb)