Köln’de Bir Patlama Daha: Kafe Yandı, İki Kişi Yaralandı

Köln’de Bir Patlama Daha: Kafe Yandı, İki Kişi Yaralandı

Almanya’nın Köln kentinde bir kafede patlama yaşanırken, iki kişi yaralandı. Polis, olayın diğer yangın saldırıları ve patlamalarla bağlantılı olup olmadığını araştırıyor.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Köln kentinde bir kez daha patlama meydana geldi. Bu sefer, bir apartmanın zemin katındaki kafe yandı. Polis, olayın geçtiğimiz haftalarda yaşanan diğer yangın saldırıları ve patlamalarla bağlantılı olup olmadığını araştırıyor.

Sabah Saat 3 Sularında Meydana Geldi

Polisin verdiği bilgilere göre, iki bina sakini hafif yaralandı ve dumandan etkilendi. Pesch semtinde bulunan binadaki diğer sakinler ise güvenli bir şekilde tahliye edildi. Patlama, sabaha karşı saat 3 civarında meydana geldi.

Bina Sakinleri Kurtarma Otobüsünde Barındırıldı

Bölge sakinleri, büyük bir patlama sesi duyduklarını ve ardından kafeden alevlerin yükseldiğini bildirdi. İtfaiye, alevlerin binanın diğer bölümlerine sıçramasını önleyerek yangını kontrol altına aldı. Tahliye edilen bina sakinleri, itfaiye tarafından geçici olarak bir kurtarma otobüsünde barındırıldı.

Yangın Saat 4 Civarında Söndürüldü

Yangın yaklaşık bir saat sonra, sabah 4 civarında tamamen söndürüldü ve bina sakinleri evlerine geri dönebildi. Yakındaki bir fırın çalışanı, kafeyi birkaç ay önce açan işletme sahiplerinin şu anda tatilde olduğunu belirtti.

Olayu Yerinden İki Kişinin Kaçtığı Görüldü

Polis henüz patlamanın kasıtlı olarak çıkarıldığına dair bir kanıt bulunmadığını söylerken, görgü tanıklarının ifadesine göre patlamanın ardından olay yerinden iki kişinin kaçtığı bildirildi.(bb)