Açık Cami Günü “Her Hayat Önemlidir” Teması İle Yapılacak

Açık Cami Günü “Her Hayat Önemlidir” Teması İle Yapılacak

Bu sene 3 Ekim’de Almanya’da yapılacak Açık Cami Günü’nde, savaş, işgal, çatışma ve terör eylemleri ile değersizleştirilen hayatın Allah’ın bahşettiği en önemli hediye olduğuna dikkat çekilerek insan, hayvan ve bitki her canlının hayatının önemli olduğuna vurgu yapılacak.

Almanya’da her yıl 3 Ekim’de gerçekleştirilen Açık Cami Günü (Tag der offenen Moschee – TOM) programları, bu yıl da farklı şehirlerdeki camilerde gerçekleştirilecek. Almanya’daki İslami kuruluşlar tarafından camilerde düzenlenen Açık Cami Günü programları ile, toplumlar arası diyalog ve karşılıklı anlayışı artırmayı amaçlayan önemli bir platform olarak kabul ediliyor.

Açık Cami Günü : “Her Hayat Önemlidir”

Almanya’da her yıl düzenlenen Açık Cami Günü programlarının teması bu sene “Her Hayat Değerlidir” olarak tespit edildi.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Tanıtma Başkanı ve Açık Cami Günü Koordinatörü Selçuk Çiçek Camia Haber’e yaptığı açıklamada bu sene tespit edilen “Her Hayat Önemlidir”
temasına dair değerlendirmede bulundu.

Günümüzde, özellikle çeşitli savaş, işgal, çatışma ve terör eylemleri ile insan hayatının değersizleştirildiğinin üzülerek izlendiğini söyleyen Selçuk Çiçek, bu yüzden Açık Cami Günü programlarında bu sene “Her Hayat Önemlidir” sloganı ile her türlü hayata ve canlılara karşı duyarlılığı artırmak istediklerini bildirdi.

Allah’ın Bahşettiği En Kıymetli Hediye

Açık Cami Günü organizatörleri de günün temasına dair yaptıkları açıklamada, hayatın paha biçilemez bir değer olduğunu, ister bir insanın, ister bir hayvanın ya da bir bitkinin hayatı olsun, hayatın tüm ihtişamıyla saygı görmeyi hak ettiğini ifade etti.

Açıklamada “Hayat, Allah’ın bahşettiği kıymetli bir hediyedir ve insan, hayvan ya da doğa fark etmeksizin saygı ve özenle korunmalıdır. Fakat günümüzdeki çatışmalar, acılar ve adaletsizlikler arasında umudu canlı tutmak bazen zorlaşabilir.” denildi.

“Her Bir Hayat Önemlidir”

Bu yıl yapılacak olan Açık Cami Günü’nün temasının “Her Hayat Değerlidir!” sloganı olarak seçilmesiyle her bir hayatın önemine vurgu yapmak istediklerini belirten organizatörler, ayrıca organize ile Almanya’daki Müslüman toplumun kendini tanıtması ve toplumun diğer kesimleriyle diyalog kurmasını hedefliyor. Bu özel günde, camiler kapılarını tüm ziyaretçilere açarak İslam dini ve kültürü hakkında bilgilendirmeler de yapılıyor.