Hasene Suriye Köyü’nde İnşaat Çalışmaları Hızla İlerliyor

Hasene Suriye Köyü’nde İnşaat Çalışmaları Hızla İlerliyor

Hasene International, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye’nin Azez kentinde başlattığı “Suriye Hasene Köy Kompleksi Projesi” kapsamında inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

Hasene International, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye’nin Azez kentinde başlattığı “Suriye Hasene Köy Kompleksi Projesi” kapsamında 65 metrekarelik 108 konut, 750 kişi kapasiteli bir cami, sağlık ocağı, 22 derslikli bir okul, 75 kişilik bir anaokulu, su deposu ve su kuyusu içeren bir köy kompleksi inşa ediliyor.

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği ve projenin belirlenen takvimde tamamlanmasının öngörüldüğü belirtildi. Hasene Vakfı Suriye Koordinatörü Muhammet Gökmen, bu projenin savaş ve deprem sonrası toplumun yeniden yapılanmasına katkı sağlamak amacıyla başlatıldığını vurgularken, asıl amacın dayanışma ve destek ağlarını güçlendirmek olduğunu ifade etti.

Rehabilitasyon Merkezi ile Sosyal Yaşam Alanı

Özellikle 6 Şubat depremi sonrası ortaya çıkan psiko-sosyal sorunların önüne geçmek amacıyla inşa edilen rehabilitasyon merkezinde, alanında uzman kişiler görev alacak. Aynı zamanda savaşın olumsuz etkilerini yaşayanlar için de bu merkezin önemli bir rol üstleneceği belirtildi. Proje kapsamında, sosyal faaliyetlerin de gerçekleştirileceği alanlar yer alacak.

Altaş: Burası Mutlu Yarınlara Birer Umut Adımıdır

Hasene International Başkanı Bekir Altaş, projeyle ilgili olarak, “Bizim için burada inşa edilen her bir yapı, sadece tuğlalardan oluşan binalar değil; toplumsal dayanışmanın, iyileşmenin ve umudun simgesidir” değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan “Bu projeyi hayata geçirirken, dünyanın dört bir yanından gelen bağışlar ve gönüllü desteğiyle dayanışma ağımızı güçlendiriyoruz” açıklamasına da yer veren Altaş, “Umut ediyoruz ki, bu köy sadece bugünün değil, geleceğin de izlerini taşıyan, kalıcı bir iz olacak. Hasene International olarak, insan onuruna yakışan bir yaşamı herkes için mümkün kılmaya devam edeceğiz.” dedi.