Endonezya’dan Avrupa Helal Sertifikalama Enstitüsü’ne Ziyaret

Endonezya’dan Avrupa Helal Sertifikalama Enstitüsü’ne Ziyaret

Endonezya Helal Ürün Güvencesi Yürütme Kurulu, Avrupa Helal Sertifikalama Enstitüsü’nü ziyaret ederek, enstitünün helal kriterlerini yerinde inceledi. Değerlendirme sonrasında EHZ Endonezya’da resmen akredite olacak.

Endonezya Helal Ürün Güvencesi Yürütme Kurulu (BPJPH), Avrupa Helal Sertifikalama Enstitüsü’nü (EHZ) ziyaret etti. Kurul ziyaret esnasında, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin helal belgelendirme alanında ortak standart olarak kabul ettiği SMIIC 2 kriterleri çerçevesinde EHZ ile 3 günlük kapsamlı bir çalışma yaptı.

BPJPH Din İşleri Kurulu Üyesi Hasan Ali ile birlikte BPJPH Akreditasyon Kurul Üyesi Teguh Adhi Wijaya ve BPJPH Akreditasyon Kurul Üyesi Rafiqa Rosma’nın da yer aldığı Endonezya Helal Ürün Güvencesi Yürütme Kurulu (BPJPH) ziyareti ile ilgili bilgi veren EHZ Genel Müdürü Burak Yılmaz, daha önce kendilerinin de Endonezya’da ziyarette bulunduğunu bu karşılıklı ziyarette, EHZ’in çalışma usulü ve kriterlerinin yerinde değerlendirildiğini bildirdi.

EHZ Genel Müdürü Burak Yılmaz, heyetin ziyareti sonrasında yapılacak olan değerlendirmelerle EHZ sertifikalarının Endonezya’da akredite olmasının tamamlanacağını açıkladı.

23 yıldır Avrupa’da helal belgelendirme yapan Avrupa Helal Sertifikalama Enstitüsü EHZ bu sene ayrıca Tayland resmi helal sertifikalama kurumu CICOT nezdinde akredite olmuştu. EHZ, Müslüman tüketicilerin helal ürünlere daha güvenli erişebilmeleri için gıda ürünlerinin yanında kimyasal maddelerle, eczacılık ve kozmetik ürünlerinde helal sertifikalama yapıyor.