Almanya’da Coca-Cola Beş Tesisini Kapatıyor: 500’den Fazla İş Kaybı

Almanya’da Coca-Cola Beş Tesisini Kapatıyor: 500’den Fazla İş Kaybı

Almanya’da Coca-Cola, lojistik süreçlerdeki değişiklikler ve maliyetleri düşürme hedefiyle beş tesisi kapatacağını duyurdu.

Almanya’da Coca-Cola, önümüzdeki yıl ülkedeki beş üretim ve lojistik tesisini kapatmayı planlıyor. Coca-Cola Europacific Partners’ın (CCEP) yaptığı açıklamaya göre, Köln, Neumünster, Berlin-Hohenschönhausen, Bielefeld ve Memmingen’deki tesisler kapatılacak.

505 İş Kaybı Yaşanacak

Toplamda 505 iş kaybı yaşanacağı, 207 çalışanın diğer tesislere kaydırılacağı ve 78 yeni iş pozisyonunun açılacağı belirtildi. Şirket, rekabetin yoğun olduğu pazarda maliyetleri daha etkin planlamayı, içecek lojistiğindeki değişikliklere uyum sağlamayı ve Almanya’daki üretim ve lojistik ağının kapasite kullanımını artırmayı amaçladığını açıkladı.

Üretim 31 Mart 2025’te Sona Erecek

Köln’de, yaklaşık 600 kişinin çalıştığı Coca-Cola’nın üretim ve lojistik tesisinde üretimin 31 Mart 2025’te sona ereceği duyuruldu. Batı Almanya’daki tesis yoğunluğunun fazla olduğu ve Köln’ün iki üretim hattı ile en küçük tesis olduğu belirtildi. Diğer dört şehirde ise yalnızca lojistik faaliyetlerinin yürütüldüğü bildirildi.

“Çalışanlar için acı verici”

CCEP Müşteri Hizmetleri ve Tedarik Zinciri Genel Müdürü Tilmann Rothhammer, bu değişikliklerin çalışanlar için çok acı verici olduğunun farkında olduklarını belirtti. Ayrıca tüm sürecin sosyal sorumluluk çerçevesinde ve şeffaf bir şekilde yürütüleceğini vurguladı.

Şirket, bu kararı aynı zamanda değişen içecek lojistiği ile gerekçelendiriyor. Büyük ticaret ortaklarının, doğrudan teslimat yerine merkez depodan teslimata geçiş yaptığı, küçük müşterilerin ise giderek daha fazla içecek toptancıları üzerinden sipariş verdiği kaydedildi. Bu durumun, lojistik tesislerdeki doğrudan müşteri ve sipariş sayısını ve çıkış hacmini önemli ölçüde azaltacağı belirtildi.

Coca-Cola Europacific Partners

Coca-Cola Europacific Partners, ABD merkezli Coca-Cola’nın Almanya’daki dolum, satış ve dağıtım faaliyetlerinden sorumlu. Kendi ifadesine göre Almanya’daki en büyük içecek şirketi ve 27 tesiste yaklaşık 6500 çalışanı bulunuyor, bunların 14’ü üretim tesisidir.(bb)