Almanya Hava Sahasında Güvenlik Sorunu: Uçuşlar İptal Edildi!

Almanya Hava Sahasında Güvenlik Sorunu: Uçuşlar İptal Edildi!

Almanya’daki hava sahasında yaşanan bir aksaklık, ülke genelinde uçuşlarda iptallere ve gecikmelere neden oldu.

Almanya Hava Trafik Kontrolü’nde (Deutsche Flugsicherung) meydana gelen bir arıza, tüm Almanya hava sahasında uçuşlarda aksamalara yol açtı. Yetkililer, sorunun giderildiğini ancak ülke genelinde uçuşlarda farklı derecelerde gecikmelerin yaşandığını belirtti.

Sorun Giderildi

Yaşanan aksaklık nedeniyle uçuş planı verileri ve hava durumu bilgileri kayboldu. Hava Trafik Kontrolü’nden yapılan açıklamada, “Sorun giderildi ve saat 10.25 itibarıyla sistemler yeniden çalışmaya başladı.” denildi. Ancak arıza sırasında kaybolan verilerin sisteme geri yüklenmesi gerektiği için bazı gecikmelerin devam edeceği ifade edildi.

Frankfurt’ta 70 Uçuş İptal Edildi

Frankfurt Havalimanı’nda ise durum daha ciddi bir hal aldı. Havalimanı işletmecisi Fraport’un internet sitesinde, “Operasyonel süreçlerde önemli gecikmeler ve uçuş iptalleri yaşanıyor.” denildi. Şirket, yaklaşık 70 uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Fraport yetkilileri, “Sorun çözüldü bu nedenle daha fazla iptal öngörmüyoruz.” açıklamasını yaparak, etkilerin sınırlı kalacağını belirtti.

Yolculara Tavsiye

Lufthansa’dan yapılan açıklamada ise bazı uçuşların iptal edildiği ve gecikmelerin yaşandığı bildirildi. Uzun mesafeli uçuşların etkilenmediği, ancak gün içinde ağda bazı aksamaların olabileceği vurgulandı. Havalimanı yetkilileri, yolculara uçuş durumlarını düzenli olarak havayolu şirketlerinin internet sitelerinden kontrol etmelerini tavsiye etti.(bb)