Almanya’da Hırsız Aynı Gece İki Camiye Girdi

Almanya’da Hırsız Aynı Gece İki Camiye Girdi

Almanya’nın Aalen şehrinde aynı gece iki camide yaşanan hırsızlık olaylarında toplan 18 bin Euro’ya yakın zarar meydana geldi.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Aalen şehrinde bulunan iki camide hırsızlık olayı yaşanırken, toplamda yaklaşık 18 bin Euro zarar meydana geldi. Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece meydana gelen olayların ilkinde, gece saat 01.10 sularında camiye giren hırsız, pencereleri zorlayarak içeri girmeyi başardı.

İçecek Otomatını Boşalttı

Hırsız bir içecek otomatını tamamen boşalttığı tespit edildi. Ancak otomatlardan ne kadar para çalındığı henüz belirlenemedi. Bu ilk hırsızlık girişiminde binada ve otomatlarda toplam 15 bin Euro civarında maddi hasar oluştuğu tahmin ediliyor.

2-3 Bin Arasında Nakit Para Çaldı

Aynı hırsız, yaklaşık 35 dakika sonra, saat 02.15 civarında ikinci bir camiye girdi. İlk başta pencereyi açmaya çalışan hırsız, başarılı olamayınca bir taşla camı kırarak içeri girdi. İkinci camide hırsızın, 2 ila 3 bin Euro arası nakit para çaldığı belirlendi.

Soruşturma Devam Ediyor

Olay sonrası yapılan polis incelemelerimde, 53 yaşında bir şüpheli tespit edildi. Ancak şu ana kadar zanlının nerede olduğu tespit edilemedi. Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ederken, kaçan zanlının yakalanması için aramalar sürüyor.

Polis Güvenlik Konusunda Uyarılarda Bulundu

Polis yetkilileri, bu tür olayların önüne geçmek amacıyla cami cemaatlerinin güvenlik konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini ve güvenlik kameraları gibi önlemler alınmasını önerdi. Ayrıca, herhangi bir bilgiye sahip olan vatandaşların polisle iletişime geçmeleri istendi.