Bosna Hersek’teki Sel Felaketinin Kurbanları İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Bosna Hersek’teki Sel Felaketinin Kurbanları İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Jablanica’da, sel ve toprak kaymaları sonucu hayatını kaybeden 19 kişi için toplu cenaze töreni yapıldı. Törende siyasi liderler ve din adamları bir araya geldi.

Bosna’nın Jablanica bölgesinde sel ve toprak kaymaları nedeniyle hayatını kaybeden 19 kişi için cenaze töreni “Jasen” şehir mezarlığında gerçekleştirildi. Cenaze töreninin ardından, Donja Jablanica, Djevor ve Zlate kasabalarında toprağa verildi.

Binlerce Kişi Katıldı

Jablanica’daki “Jasen” mezarlığında düzenlenen cenaze törenine Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Niksic ve Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, IGMG Balkanlar Bölgesi Başkanı Edin Salkovic ile selde hayatını kaybedenlerin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

15 Ekim Yas Günü İlan Edildi

Namaz, Bosna Başmüftüsü Husein Kavazović tarafından kıldırıldı. Öte yandan Jablanica Belediyesi Sivil Savunma Kurulu, sel ve toprak kaymaları kurbanları anısına 15 Ekim tarihini Jablanica Belediyesi’nde yas günü olarak ilan etti.(bb)