36. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması 19 Ekim’de Yapılacak

36. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması 19 Ekim’de Yapılacak

İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatı’nın bu yıl 36’ıncısının gerçekleştireceği Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması 19 Ekim Cumartesi günü Stadthalle Hagen’de yapılacak.

İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatları (IGMG) geleneksel hale gelen Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet yarışmasının 36.sını bu yıl 14 Ekim Cumartesi günü Bielefeld Stadthalle’de gerçekleştirecek. İki farklı yaş grubunda Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden sekiz yarışmacı finalde Avrupa’nın en güzel okuyucusu olmak için yarışacak.

IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç @Camiahaber

“Tüm Kur’an Sevdalılarını Bekliyoruz”

Yarışmayla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, yarışmanın iki tane temel amacının olduğunu söyledi. Yalınkılıç, “Birincisi, Kur’ân-ı Azîmüşşan’ı çocuklarımızın hayatına aktarıyor, ikincisi de Kur’an’ın gerçek gönderiliş amacını anlama bağlamında topluma bir mesaj vermiş oluyoruz.” diye kaydetti. Yalınkılıç son olarak tüm Kur’an sevdalılarını davet ettiklerini vurguladı.

Finalde 8 Yarışmacı

10-13 yaş grubunda Doğu Fransa’dan Ahmet Buğday, Güney Hollanda’dan Hüseyin Bundar, Ruhr’A’dan M. Cihad Romanoğlu ve Hessen Bölgesi’nden Talha Karahan yarışacak. 14-18 yaş grubunda ise Hamburg’tan Abdullah Morina, Ruhr-a Bölgesi’nden Abdülkerim Gebeş, Hamburg Bölgesi’nden Bünyamin Gezer ve Belçika Bölgesi’nden M. Ali Ceylan yarışacak.

Jüride ise Kurra Hafız Gürsel Turhan, Kurra Hafız Abdulkardir Şehidoğlu, Kurra Hafız Ali Özgelen ve Kurra Hafız Talip Akbaş yerlerini alacak.(bb)