Gündem

Müslüman Bilim İnsanından Önemli Buluş

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Coburg Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Marwa Malhis, Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılacak yeni bir molekül keşfetti.
18 Ocak 2021
Marwa Malhis @Facebook

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Coburg Üniversitesi’nde biyoanalitik dalında doktora yapan Müslüman bilim insanı Marwa Malhis, Alzheimer hastalığının tedavisi için kullanılacak yeni bir molekül keşfetti.

Almanya’da yaklaşık 1,6 milyon civarında demans (bunama) vakası bulunuyor. Bunların üçte ikisi demansın en yaygın nedeni Alzheimer hastası. Uzmanlar hızla yaşlanan toplumlarda, Alzheimer ve diğer demans hastalıklarının en sık görülen sağlık problemleri arasında yer aldığına işaret ediyor.

Alzeimer hastalığında sinir hücreleri çalışırken arkalarında bıraktıkları protein birikintilerinin beyinden temizlenememesi sonucunda, sinir hücrelerinin ve sinir hücreleri arasındaki bağlantıların değişimi veya yıkımı meydana geliyor. Bilim insanı Marwa Malhis’in keşfettiği madde ise beyinde protein birikintisini engelliyor.

Coburg Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre keşfedilen molekül, Alzheimer hastalığının tedavisi için ilaç geliştirme aşamasında faydalı olacak. (fy)

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş