Toplum

IGMG’den Su Tasarrufu Kampanyası

İslam Toplumu Millî Görüş su tasarrufu kampanyası başlattı. İlk olarak 500 camide uygulanacak olan kampanyayla camiler tasarruflu musluklarla donatılacak. Kampanyaya Hasene ve Fudul dernekleri de destek veriyor.
22 Mart 2021
IGMG, Hasene ve Fudul su tasarrufu kampanyası başlattı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG), Dünya Su Günü münasebetiyle, aralarında Hasene International ve İslami manevi rehberlik ve sosyal hizmet derneği Fudul’un da bulunduğu kuruluşlarla birlikte su tasarrufu kampanyası başlattı.

Avrupa’da ilk etapta 500 camide başlatılacak olan kampanya ile su kullanımının azaltılması çalışmaları desteklenecek. Bu bağlamda, camilerdeki musluklar tasarruf sağlayan düzeneklerle donatılacak. Aksiyon çerçevesinde su kullanımına dair bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları da yapılacak.

Dünya Su günü münasebetiyle bir açıklama yapan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün: “İslami bir cemaat olarak camilerimizin çevre konusunda duyarlı olmalarına ve doğal kaynakların tüketiminde bilinçli davranmalarına çok önem veriyoruz.” dedi. Ergün, Enbiyâ suresindeki “Her canlı şeyi sudan yarattığımızı görüp düşünmediler mi?” ayetini hatırlatarak. Allah Teâlâ’nın bize bahşettiği en önemli doğal kaynağın su nimeti olduğunu söyledi. Ergün: “Dolayısıyla suyun israfı hem Allah’a hem de insanlığa karşı sorumluluğumuzla bağdaşmaz.” dedi.

Hasene Başkanı Mesud Gülbahar da yaptığı açıklamada su kullanımın azaltılmasının önemine dikkat çekti ve “Bir bölgede açık bırakılan musluklardan tazyikli sular boşa akıtılırken diğer bir bölgede hem insanlar hem de hayvanlar su kıtlığı sebebiyle hayatta kalma mücadelesi veriyorlar.” dedi

Fudul Başkanı Meryem Yaylak ise Almanya genelindeki uygulanacak olan su tasarrufu kampanyası ile insanları su tasarrufu konusunda duyarlı hâle getirmeyi arzu ettiklerini ifade etti. Meryem Yaylak, su kullanımına dair çarpıcı gerçekleri sosyal medyada grafikler eşliğinde sunarak sorular sormayı hedeflediklerini bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş