Toplum

Facebook 533 Milyon Kullanıcısının Bilgilerini Sızdırdı

Facebook 533 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerini bir hacker platformunda çevrim içi olarak yayımlandı.
04 Nisan 2021
@Shutterstock

‘‘Business Insider’’ internet sitesinin haberinde, bir hacker platformunda 106 ülkeden 533 milyon Facebook kullanıcısının telefon numaraları ve kişisel verilerinin çevrim içi olarak ücretsiz paylaşıldığı belirtildi.

FACEBOOK KİŞİSEL KULLANICI BİLGİLERİNİ PAYLAŞTI

Kişisel verilerin paylaşıldığına Ocak ayında dikkat çeken Hudson Rock adlı siber güvenlik şirketinin yöneticisi Alon Gal, söz konusu bilgilerin artık herkese açık konumda olduğunu açıkladı ve Facebook’u ihmalcilikle suçladı. Paylaşılan kişisel bilgiler arasında isim, doğum tarihi, konum bilgileri, e- posta bilgilerinin bulunduğu aktarıldı.

ALMANYA’DAN 6 MİLYON, TÜRKİYE’DEN İSE YAKLAŞIK 20 MİLYON KİŞİNİN BİLGİSİ PAYLAŞILMIŞ

Yayımlanan kişisel bilgilerin 32 milyondan fazlasının ABD’den, 11 milyonunun Birleşik Krallık’tan olduğu ifade edilen haberde, 6 milyonu aşkın kişinin Almanya’dan olduğu kaydedilirken, yaklaşık 20 milyon kişinin ise Türkiye’den olduğu görülüyor.

 

FACEBOOK GÜVENLİK AÇIĞINI 2019 YILINDA KAPATTIĞINI İDDİA ETTİ

Facebook’tan konuya dair henüz resmî bir açıklama gelmezken, bir basın sözcüsü paylaşılan kişisel verilerin 2019 yılında bir açık nedeniyle Amazon, Apple ve Microsoft gibi yüzlerce şirketin kullanımına açılan bilgiler olduğunu belirtti ve açığın Ağustos 2019 yılında giderildiğini savundu. ‘‘Business Insider’’ internet sitesi ise sızdırılan bazı bilgilerin incelendiğini ve karşılaştırma yaptıklarında bilgileri doğruladıklarını açıkladı.

Güvenlik uzmanları, verilerin bilgisayar korsanları tarafından dolandırıcılık için kullanılabileceği konusunda uyardı.

FACEBOOK DAHA ÖNCE DE KULLANICI BİLGİSİ PAYLAŞMIŞTI

Facebook hakkında, 2018’de Cambridge Analytica adlı şirketin milyonlarca kullanıcının kişisel verilerini uygunsuz bir şekilde edinmesi nedeniyle çeşitli ülkelerde dava açılmıştı. Skandalın ortaya çıkması sonucu kapanan Cambridge Analytica, edindiği verileri İngiltere’de 2016 Brexit referandumunda ayrılık yanlısı seçmenleri hedeflemek için kullanmakla suçlanmıştı. (AA,C)

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş