Gündem

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı: “Açık Cami Günü Bir Başarı Hikayesidir”

Almanya’da yapılan 25. Açık Cami Günü’nde yüzlerce cami ziyaretçilere kapılarını açtı. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker bir başarı hikayesi olan Açık Cami Günü'nün mutlaka devam ettirilmesi gereken bir gelenek olduğunu söyledi.
Ayşenur Z. Çavuşoğlu | İskender Güngör | Fazıl Tuncer | Hazım Damgacı | Veysel Öztürk | Mehmet Çalay | Emine Güler
04 Ekim 2021
Köln Belediye Başkanı Henriette Reker @ Foto: Camia Haber

Almanya’da camiler 25. kez gerçekleştirilen Açık Cami Günü dolayısıyla kapılarını bir kez daha gayrimüslim ziyaretçilere açtı. Yüzlerce cami misafirlerini kabul etti. Ziyaretçilerle çeşitli konularda sohbet edildi ve çeşitli sorulara ilişin soruları cevaplandırıldı.

Köln Belediye Başkanı Reker: Mutlaka Devam Ettirilmeli

Açık Cami Günü’nün merkezi tanıtımı için Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) tarafından Köln DİTİB camiinde düzenlenen programa katılan Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker bir başarı hikayesi olan Açık Cami Günü’nün mutlaka devam ettirilmesi gereken bir gelenek olduğunu söyledi.

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker.

İnsanların şehirlerinde neler olduğunu bilmesi gerektiğini, gençlerin bilse de yaşlıların bunu bilmediğini söyleyen Köln Belediye Başkanı Reker, Açık Cami Günü’ne her çağrıldığında büyük bir onur duyduğu gibi özel bir sevinç de duyduğunu ifade etti. Reker, “Hatta, burada kendimi sevgili Tanrıya daha da yakın hissediyorum.” dedi.

Hamburg Merkez Camii

KRM Başkanı Kesici: Her Sene Yapılacak

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi üyesi olan Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici de Açık Cami Günü’nün Alman dostlar ve komşularıyla buluşma ve diyalog kurma imkânı verdiğini bu yüzden de her yıl devam ettirileceğini bildirdi.

Mainz Barbaros Camii

Kesici: Her Sene Yapılacak

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi üyesi olan Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici de Açık Cami Günü’nün Alman dostlar ve komşularıyla buluşma ve diyalog kurma imkânı verdiğini bu yüzden de her yıl devam ettirileceğini bildirdi.

“Komşularımızın bazıları 20 yıldır bir caminin yanında kalmasına rağmen Müslümanları tanımıyorlar. Böyle bir günde ziyaret ederek Müslümanların ev sahipliği altında, çay içerek sohbet ederek hem Müslümanları hem camimizi ve hem de dinimizi tanımaktadır.” diyen Kesici, Almanya’da son yıllarda İslam ve Müslümanların Almanya’nın bir parçası mı değil mi tartışması olduğuna dikkat çektikten sonra şöyle konuştu: “Köln Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Reker, Cumhurbaşkanı Steinmeier ile birlikte Müslümanların Almanya’nın bir parçası değil tam da içinde, tam da ortasında olduğunu ifade ettiler. Cumhurbaşkanının bu mesajı vermesi de gösteriyor ki artık Müslümanlar kabul görmektedir. Aynı zamanda Müslümanların biraz daha çaba göstermesi lazım.”

Kesici 20 yıl sonrasında, Müslümanların bu toplumun önde gelen bir parçası olarak görüleceğini, kendisinin de artık Müslümanları bir yabancı değil bu ülkenin vatandaşları olarak gördüğünü ifade etti.

Troisdorf Camii

Ali Mete: “İslam’ın tanıtılması açısından önemli bir yeri var”

Açık Cami Günü Koordinatörü, Ali Mete de 25. yılı idrak edilen Açık Cami Günü’nün İslam’ın tanıtılması açısından önemli bir yeri olduğunu, ama bu amaçla yapılan tek çalışma olmadığını söyledi.

Açık Cami Günü’nün bu seneki sloganının ”Dünden Bugüne Camiler” olduğunu, bu sloganla camilerin eski durum ve konumlarıyla şimdiki durumu hakkında bir zaman yolcuğu yapmak istediklerini bildiren Ali Mete, ama aynı zamanda bu cami hizmetlerini gerçekleştiren, mümkün kılan gönüllüleri ve fahri görevlileri ön plana çıkararak onlara teşekkür etmek istediklerini ifade etti.

Achim Camii

Berlin Mevlana Camii

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş