Gündem

Fransa’da Cumhurbaşkanı Adayının Başörtüsü Kurgusu Deşifre Oldu

Fransa’da Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour, canlı yayında bir kadına başörtüsünü çıkarttırdı. Çok geçmeden olayın tamamen kurgu olduğu anlaşıldı.
Özlem Sezer
27 Ekim 2021

Fransa’nın sağcı Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour yine Müslüman karşıtı tutumuyla gündem oldu. Fransa’nın Drancy bölgesinde yaptığı sokak röportajında Rachida Boukris adındaki başörtülü bir kadına, “Başörtünüzü çıkarmanız ve laikliğe uymanız gerek.” diye çıkıştı. Kısa bir süre sonra ise olayın tamamen kurgu olduğu ortaya çıktı.

sosyal medyada başörtüsüz fotoğrafları ortaya çıktı

Sosyal medyada büyük tepki çeken görüntülerin ardından yine sosyal medyada Rachida Boukris’in başörtüsüz fotoğraflarının bulunduğu göze çarptı. Ayrıca sokak röportajının yapıldığı bölgede yaşamadığı, yayından önce prodüksiyon ekibiyle iletişime geçtiği anlaşıldı.

Ne olmuştu?

Fransa’nın sağcı Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour, bir sokak röportajı esnasında Rachida Boukris adındaki başörtülü kadına, “Başörtünüzü çıkarmanız ve laikliğe uymanız gerek.” diye çıkışmıştı. Başörtülü kadının, Zemmour’un kravıtını çıkarması durumunda başörtüsünü çıkaracağını söylemesinin ardından Zemmour kravatını çıkarmış, bunun üzerine Boukris de başörtüsünü başından çıkarmıştı.  Zemmour, Boukris’e “İşte şimdi laikliğe uydunuz.” ifadelerini kullanmıştı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş