Gündem

Scholz Hanau Kurbanlarını Andı: Sizler Bizim Ülkemizin Birer Parçasıydınız

Almanya'da Başbakan, Scholz Hanau kurbanlarını andı. Başbakan Scholz mesajında saldırıda hayatını kaybedenlerin adını anarak, "Sizler bizim ülkemizin birer parçasıydınız. Sizin aile ve arkadaşlarınıza hala belirsiz olan soruların yanıtlarını borçluyuz." dedi.
19 Şubat 2022
Almanya Başbakanı Olaf Scholz @shutterstock

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz da Hanau’daki ırkçı terör saldırısının ikinci yılı dolayısıyla Twitter hesabından görüntülü paylaşımda bulundu.

Başbakan Scholz, mesajında “Fatih, Ferhat, Gökhan, Hamza, Kaloyan, Mercedes, Sedat, Said Nesar, Vili Viorel sizler bizim ülkemizin birer parçasıydınız. Sizin aile ve arkadaşlarınıza hala belirsiz olan soruların yanıtlarını borçluyuz. Federal hükümet ırkçılığa karşı, sağcı teröre karşı kararlılıkla mücadele edecek.” ifadesine yer verdi.

Devletin aşırılık yanlılarıyla mücadele etmesi gerektiğini belirten Scholz, yetkililerin mağdurları korumak için önlem almasının ve yaslı aileleri desteklemesinin önemine vurgu yaptı. Başbakan Scholz mesajında, “Fatih, Ferhat, Gökhan, Hamza, Kaloyan, Mercedes, Sedat, Said Nesar, Vili Viorel sizin boşluğunuzu dolduramayız ama Hanau kurbanlarını her gün hatırlayabiliriz. Nefret yerine, saygıya güvenerek. Bugün isimlerinizi yüksek sesle söylüyoruz çünkü sizleri unutmayacağız.” ifadesini kullandı.

Hanau’da Ne Olmuştu?

Hanau kentinde 19 Şubat 2020 gecesi iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında, aralarında 4 Türk’ün de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetmişti.
Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı düzenleyen 43 yaşındaki ırkçı terörist Tobias Rathjen ve 72 yaşındaki annesi evlerinde ölü bulunmuştu.

Saldırgan Rathjen’in avcılık belgesi olduğu ve ardında bir mektupla video bıraktığı kaydedilmişti. Dönemin Başbakanı Angela Merkel saldırıyla ilgili “Irkçılık zehirdir, nefret de zehirdir ve bu zehir toplumumuzda vardır.” ifadelerini kullanmıştı. Federal Savcılık tarafından Aralık 2021’de yapılan açıklamada, saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında başka kişilerin suç ortağı, azmettirici veya yardımcı olduğuna ya da failin bir sırdaşı bulunduğuna dair yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiği bildirilmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş