Toplum

Fransa’da CIMG Başkanlığı’na Emir Demirbaş Seçildi

Fransa’nın başkenti Paris’te hafta sonu geçekleştirilen Fransa Milli Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) Olağan Genel Kurulu’nda Başkanlığa Emir Demirbaş seçildi.
Mustafa Pala
04 Nisan 2022
Emir Demirbaş, 242 delegenin tamamının oyunu alarak CIMG Başkanı oldu.

Yapılan oylamaların sonucunda Emir Demirbaş, 242 delegenin tamamının oyunu alarak CIMG Başkanı oldu. CIMG’nin yeni yönetim kurulunun da belirlendiği oylamada, delegelerin oy birliği ile Başkan Yardımcılığına Eyüp Şahin, Sekreterlik görevine Erol Şenol, Muhasebeye ise Mikayil Demir getirildi.

Yeni yönetim kurulu ise; Ahmet Yavuz, Önder Akça, Yusuf Çakır, Abdulhalim İnam, Celil Yalınkılıç, Murat İleri ve Bekir Altaş’tan oluştu. UECM Yönetim Kurulu Başkanlığına da Eyüp Şahin getirildi.

Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) Olağan Genel Kurulu’nda Başkanlığa Emir Demirbaş seçildi.

Oylama sonucu konuşan CIMG’nin yeni Başkanı Demirbaş, kendisine verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmek için gayret göstereceğini söyledi. Bu göreve kendisini layık gören delegelere şükranlarını sundu.

“Toplumun İnşası İçin Gayret Edeceğiz”

CIMG Olağan Genel Kurulu’na katılan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, delegelerin Ramazan aylarını tebrik etti. Ergün, “Bizler bulunduğumuz toplumun inşası için gayret eden bir teşkilatız ve bu yönde gayretlerimize her alanda devam edeceğiz” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

CIMG Olağan Genel Kurulu’na katılan IGMG Genel Başkanı Ergün, delegelere hitap etti.

Öte yandan, 2022 Yılı CIMG Genel Kurulu’nun toplanması için, gündem maddelerini yazılı olarak yönetim kurulu üyelerine gönderen eski Başkan Fatih Sarıkır ise uzun beklemelere rağmen kongreye katılım sağlamadı. Bunun üzerine, Fransa’nın bütün bölgelerinden kongreye iştirak eden delegelerin, yapılan oylama sonucu CIMG Başkan Yardımcısı Murat İleri’nin kongreyi idare etmesini kabul etmesiyle gündem maddelerine geçildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş