Gündem

Belçika’da Müslümanlardan Örnek Kampanya: “Dinî Kurumuma Dokunma”

Belçika’da siyasetin dinî kurumlara müdahele çabası sonrası Müslümanlardan tepki yağıyor. Son olarak Müslümanların insiyatifiyle sosyal medya üzerinden başlatılan “Dinî Kurumuma Dokunma” büyük ilgi gördü.
22 Eylül 2022
@Twitter

Belçika’da siyasetin dinî kurumlara müdahele çabası devam ediyor. Son olarak Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, ülkede Müslüman toplumu temsil eden İslam Temsil Kurumu Exekutif’in (EMB) resmî tanınırlığını kaldıracağını ifade etti. Belçika kamu yayın kuruluşunun radyosuna konuşan Van Quickenborne, bu amaçla gerekli yasal prosedürü başlattığını belirtti.

“Dinî Kurumuma Dokunma”

Ülkede siyasetin dinî kurumlara müdahele çabası sonrası Müslümanlardan tepki yağdı. Buna göre Müslümanların insiyatifiyle sosyal medya üzerinden başlatılan “Dinî Kurumuma Dokunma” kampanyası büyük ilgi gördü. Kampanyada, Türkçe karşılığı ‘dini kurumuma dokunma’ anlamına gelen Fransızca ve Flamanca ‘#BlijfafvanonzeEredienst! #Netouchepasànotreculte!’ hashtagler çeşitli görsellerle birlikte paylaşılıyor. Kampanya gün geçtikçe daha fazla insana ulaşıyor.

“destek çıkan tüm Müslümanlara teşekkür ediyoruz”

Kampanyaya ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan Belçika İslam Temsil Kurumu Başkanı Mehmet Üstün, “Bu eylemi başlatan sivil, yani Müslümanların kendi içlerinden çıkmış duyarlı birkaç kişi, sosyal medyada bu paylaşımları giderek yaygınlaştırıp dalga dalga her tarafa yayılmasını sağlıyor.  Bu inisiyatif ve bu duyarlılığa destek çıkan tüm Müslümanları, camileri, kuruluşları tebrik ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye kaydetti.

İslam Temsil Kurulu

İslam Temsil Kurumu, 1999 yılında ülkedeki tüm Müslümanları temsil etmesi gereken kuruluş olarak hükümet tarafından resmen tanındı. EMB, din öğretmeni olmak isteyenlere rehberlik etmenin yanı sıra, okullarda İslam derslerinden de sorumluydu. Ayrıca cami ruhsatlarının verilmesi, devlet tarafından tanınan yerel Müslüman toplulukların idari yönetiminin denetlenmesi ve Müslümanlar için mezarlıklar sağlanması da örgütün sorumlulukları arasındaydı.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş