Gündem

Almanya’da Müslüman Öğrencilerden Büyük Başarı: Hem Hafız Hem de Okul Birincisi Oldular!

Almanya’da Duisburg’tan Ahmet Talha Karabulut ile Oberhausen’dan Ahmet Eren Saraç, hafızlığını tamamlayıp, 1.0 not ortalaması ile okul birincisi oldu.
05 Ekim 2022
@Camiahaber

Almanya’da İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Düsseldorf Bölgesinde hafızlık eğitimi hız kesmeden devam ediyor. 320 hafızlık öğrencisinin eğitim gördüğü ve şu ana kadar 23 gencin hafızlığını tamamladığı hafızlık kursunda eğitim gören öğrenciler, okullarında da üstün başarılarıyla göze çarpıyor. Bunların arasında Duisburg şehrinde yaşayan Ahmet Talha Karabulut ile Oberhausen şehrinde yaşayan Ahmet Eren Saraç, büyük başarıları ile dikkat çekti.

“Hafızlık insanın ufkunu açıyor”

Europaschule Krupp-Gymnasium okulundan 1,0 not ortalaması ile lise mezunu olan 19 yaşındaki Ahmet Talha Karabulut, Camia Haber mikrofonlarına konuştu. Karabulut, her zorluğun içierisinde kolaylık olduğunu ifade ederken, “Hafızlık bir nevi insanın ufkunu açıyor, ezberleme kabiliyetini geliştiriyor. Bazı derslerde kelimeleri ezberledik, baya kolay geldi. Diğer öğrenciler bir haftada yaparken ben bir günde ezberleyebiliyordum, öğretmenler de baya şaşırıyordu.” diye kaydetti. Karabulut, eğitim hayatına RWTH Aachen Teknik Üniversitesi yazılım mühendisliği bölümünde devam edecek.

“Çok daha disiplinli hale geldim”

Aynı şekilde 1.0 not ortalaması ile Freiherr-vom-Stein Gymnasium okulunda lisesini tamamlayan 18 yaşındaki Ahmet Eren Saraç, hafızlık eğitimi ile hafızasının baya güçlendiğini belirtti. Çok daha disiplinli hale geldiğini de belirten Saraç, “Hafızlığa başladıktan sonra derslerim baya düzeldi. Yaşıtlarıma tavsiyem, zamanlarını iyi değerlendirsinler; sabah 10’da kalkıp 1-2 saat sosyal medyayla zaman geçirerek hafızlık eğitimi yapılmaz. Biz sabah namazında kalkıp saatlerce dersimizi çalışıp öyle eğlenceye başlıyorduk. Buna dikkat etmek lazım.” diye konuştu. Eren Saraç eğitimine RWTH Aachen Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam edecek.

Ahmet Talha Karabulut IGMG tarafından düzenlenen 31. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nda birinci gelmiş ve ödülünü Genel Başkan Kemal Ergün’den almıştı.

 

“Tıp okuyan, mühendislik okuyan hafızlarımız var”

IGMG Düsseldorf Bölgesi Hafızlık Kurumları Sorumlusu Talip Toklu da yaptığı açıklamada, hafızlığını tamamlayıp tıp okuyan, mühendislik okuyan öğrencilerin bulunduğunu belirtti. Toklu, “Herkese şunu söylüyoruz: bizim gayemiz sadece hafızlık yetiştirmek değil, aynı zamanda hem dünya hem de ahiret noktasında çocuklarımıza güzel bir gelecek sağlamak. Bu doğrultuda hizmetlerimize devam ediyoruz.” diye aktardı.

Düsseldorf Başkonsolosluğu: “kendileriyle gurur duyuyoruz”

Öte yandan Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği, Ahmet Talha Karabulut ile Ahmet Eren Saraç’ı ödüllendirdi. Ödüller Başkonsolos Ayşegül Gökçen Karaarslan ve Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz tarafından takdim edildi. Konsolosluğun, Facebook sayfasında yayınlanan paylaşımda, “Ahmet Talha ve Ahmet Eren’in başarılarının örnek olmasını diliyor ve kendileriyle gurur duyuyoruz. Gençlerimizin ailelerini, çocuklarının ana dili Türkçe eğitimlerinde ve öğrenim hayatları boyunca gösterdikleri destekten dolayı tebrik ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş