Dünya

Kadınlar Mahremleri Olmadan Hac ve Umre Yapabilecek

Suudi Arabistan, kadınların mahremsiz olarak hac veya umre yapmalarına müsaade etti. Umre için sadece umre vizesi şartı da kaldırıldı. Suudi Arabistan’a hangi vize ile gidilirse gidilsin, umre yapma imkanı olacak.
12 Ekim 2022

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, hac ve umre yapacak olan kadınların yanlarında mahremleri olmadan Suudi Arabistan’a gelebileceklerini duyurdu. Suud Hac Bakanı Tevfik Rabiah, ziyarete gittiği Mısır’da yaptığı açıklamada bundan sonra, bir seyahat organizasyonu ile hac veya umre yapacak olan kadınların yanlarında mahremi olmadan hac veya umre yapabileceklerini açıkladı.

Kadınların, iş veya ziyaret amaçlı da Suudi Arabistan’a mahremsiz olarak gelmelerine müsaade edilecek.

Geçen sene alınan bir kararla, 2022 yılı hac dönemine kadar sadece 45 yaş üzerindeki kadınların mahremsiz olarak hac veya umre amaçlı Suudi Arabistan’a gelmelerine müsaade eden Suudi Arabistan bu son kararıyla yaş sınırını da kaldırmış oldu.

Her Vize İle Umre Yapılabilecek

Bu arada, sadece umre vizesi ile Suudi Arabistan’a gelenlere umre yapma izni veren Suudi Arabistan bundan sonra ülkeye hangi vize ile gelinirse gelinsin, umre yapmak isteyenlere izin verildiğini açıkladı. Umre için her hangi bir ülkeye hiçbir kota da uygulanmayacak. Hac kotası ise yoğunluk sebebiyle devam edecek.

Turist Kadınlar Mahremsiz Otel’de Kalabilecek

Öte yandan ülkeyi turistik ziyaretlere açan Suudi Arabistan, yanlarında mahremleri olmayan kadınların otelde yalnız başlarına kalabilmelerine de izin çıkardı. Yabancı kadınlardan kimlik belgesi de istenmeyecek. Bununla birlikte 18 yaşından küçüklerin otellerde kendilerinden büyük akraba ya da velileri olmadan kalmalarına müsaade edilmeyecek.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş