Gündem

“Avrupa Adalet Divanı’nın Başörtüsü Kararı Müslüman Kadınların Dışlanmasını Teşvik Ediyor”

IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Yazıcı, Avrupa Adalet Divanı’nın başörtüsü kararının, Müslüman kadınların iş dünyasında dışlanmasını teşvik edeceğini açıkladı.
14 Ekim 2022

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı Başkanı Aynur Handan Yazıcı Avrupa Adalet Divanı’nın başörtüsü kararını eleştirdi. Handan Yazıcı kararı eleştirirken “Avrupa Adalet Divanı’nın kararı Müslüman kadınların kendi iradeleriyle meslek hayatlarını şekillendirebilme çabalarında daha fazla dışlanmalarını teşvik etmektedir.” değerlendirmesini yaptı.

“Müslüman kadınların bu kararla bir kez daha inançları ve işleri arasında bir seçim yapmaya zorlandıklarına dikkati çeken IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Yazıcı, kararın, zaten her türlü ayrımcılığa maruz kalan Müslüman kadınlara yönelik bir başka ayrımcılık anlamına geldiğini, böylece Müslüman kadınları bir parça daha dışlamaya teşvik ettiğini söyledi.

Yargıçların karar gerekçelerinin tatmin edici olmadığını, aynı gerekçelerle kararın müşteki lehine de sonuçlandırılabileğini de ifade eden Yazıcı, bu karar sonrasında, kendi seçtikleri meslekleri icra ederek kendi ayakları üzerinde durmak isteyen Müslüman kadınların endişe içinde olacağını bildirdi.

Yazıcı daha sonra şu açıklamayı yaptı:

“Avrupa Adalet Divanı başörtüsüne karşı verilen peşin hükümleri sonlandırma fırsatını bir kez daha kaçırmıştır. Bu tür kararlardan münferit olarak etkilenenlerin dramları bir yana, bunların geniş kapsamlı toplumsal neticeleri çok daha önemlidir. Çünkü kararlarla kamuoyuna başörtülü Müslüman kadınların çalışmaya hakları olmadığı mesajı verilmektedir.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş