Dünya

IGMG Hac Umre Başkanı’ndan Önemli Hac 2023 Açıklaması: Eskiye Dönebilir!

IGMG Hac Umre ve Seyahat Başkanlığı tarafından düzenlenen Aralık Umresi devam ederken, IGMG Hac Umre Başkanı Tahir Köksoy hem umre hem Hac 2023 Organizasyonuyla ilgili Camia Haber'e önemli açıklamalarda bulundu. 
29 Aralık 2022
IGMG Hac Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy @Camiahaber

İslam Toplumu Millî Görüş tarafından düzenlenen Aralık Umresi’ne bu yıl binlerce Müslüman yoğun katılım sağladı. Ziyaretçiler kutsal topraklara dualarla uğurlandı. Umre için ilk önce Mescid-i Nebevi ziyaret edildi. Yılbaşında ise Mekke’ye hareket edileceği belirtildi. IGMG Hac Umre Başkanı Tahir Köksoy hem umre hem 2023 hac organizasyonuyla ilgili Camia Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

“Binlerce gencimizle beraberiz”

Tahir Köksoy, “Özellikle aralık umresi münasebetiyle Allah’a hamd olsun binlerce gencimizle beraberiz. Programlar başladı, çalışmalarımız başladı. Birçok programlarla bu kardeşlerimize vahyin merkezinde alınması gereken mesajları verme gayreti içindeyiz.” diye kaydetti.

Dünya | 4 Ocak 2023 Suudi Arabistan, 2022 Yılında 7 Milyon Kişinin Umre Yaptığını Açıkladı 4 Ocak 2023

“hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik çok ciddi programlarımız var”

Kanada’dan Avustralya’ya kadar dünyanın dört bir yanından Müslümanların bulunduğunu belirten Köksoy, “IGMG Hac Umre Başkanlığı bu organizasyonu yarım asırdan fazladır organize ettiği için, çok ciddi tecrübeli hocaları, kafile başkanları, Kadınlar Teşkilatımız, Gençlik Teşkilatımız ve Çocuk Kulübü ile hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik çok ciddi programlarımız var.” Ayrıca Gençlik Teşkilatımız Abi-Kardeş, Kadınlar Gençlik Teşkilatımız Abla-Kardeş projesi ile bütün gençlerimize ulaşmaya çalışıyor.” diye konuştu.

Köksoy, yaklaşık üç senedir dünyanın dört bin yanından Müslümanların umre yapamadığını belirtirken, “Burada özellikle genç kitlelerin Mekke-i Mükerreme’ye ilk adımı attıklarında yüzlerindeki o hasret, heyecan ve sevgiyi görmemek mümkün değil. Rabbim bu heyecanla, bu aşkla, bu şevkle tüm umreci kardeşlerime umrelerini tamamlayarak sağ salim yurtlarına dönmeyi nasip etsin.” diye ekledi.

hac 2023 organizasyonu eskiye dönebilir

Hac 2023 organizasyonu ile ilgili de bilgi veren Tahir Köksoy, geçen seneki sıkıntıların gelecek sene yaşanmayacağını tahmin ettiklerini belirtti. Konuyla alakalı yetkililerle iletişim hâlinde olduklarının altını çizdi. Köksoy, “İnşallah güzel müjdelerle bu haber yakın zamanda paylaşacağız. 2023 yılında hac organizasyonu bağlamında yine eski yıllarda olduğu gibi dünyanın dört bir yanından hacılarımızı ağırlayacağız diye ümit ediyorum.” diye ekledi. Köksoy son olarak, “Hacca gitmek isteyen kardeşlerimiz şimdiden Avrupa’dan ve dünyanın dört bir yanından hac kayıtlarını rahatlıkla yapabilirler.” ifadelerini kullandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş