Gündem

Depremde Tüm Ailesini Kaybeden Fatma’dan Ağlatan Mesaj

Türkiye’de meydana gelen depremlerde tüm ailesini kaybeden üniversite öğrencisi Fatma'ya ailesinin cansız bedenleri teslim edildi. Genç Fatma büyük üzüntü duyduğunu belirtirken, "Ailem şehit oldu. O yüzden güçlü olmak zorundayım" diye kaydetti.
22 Şubat 2023
@Camiahaber

Türkiye’de 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri sonrası 42 binden fazla insan hayatını kaybederken, İslam Toplumu Milli Görüş ve Hasene İnsani Yardım Derneği depremin ilk gününden itibaren depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber oldu. Deprem sonrası bölgeye intikal eden IGMG-Hasene Acil Yardım Ekibi’nin Sorumlusu Manevi Acil Rehber Özcan Kuri, bölgede yaşadıklarını Camia Haber’e anlattı. Deprem Bölgesindeki yıkımın çok büyük olduğunu kaydeden Kuri, Hasene Arama Kurtarma Ekibi olarak AFAD ile koordineli birçok enkazda arama faaliyeti yürüttüklerini bildirdi.

“bir ailede 7 kişi hayatını kaybetti”

Enkaz altındaki üç kız kardeşi kurtarabilmek için tam 26 saat mücadele ettiklerini belirten Özcan Kuri, maalesef bu süre sonunda üç kız kardeşin cansız bedenine ulaştıklarını söyledi. Kuri, enkazda üç kız kardeşle birlikte babaları ve annelerinin de hayatını kaybettiğini belirtti.

“kurtarabilmek için tam 26 saat mücadele ettik”

Özcan Kuri, aileden tek geriye kalan Fatma ile ilgili yaşadıklarını ise gözyaşlarıyla şu şekilde anlattı: “Seçkinler Apartmanı’ndan bir aileden 7 kişi hayatını kaybetti. Bu ailenin tek kızı Fatma, İstanbul’da üniversitede okuduğu için hayatta kaldı. Vefat eden kız kardeşler Zeynep, Hayriye Zişan ve Ecrin idi. Hayriye Zişan hafızdı, Ecrin de hafız adayı. O üç kız kardeşi kurtarabilmek için tam 26 saat mücadele ettik. Üç kızımızın cansız bedenini teslim etmek, artık insanın dayanacak gücünün kalmadığı yer. Bir aile düşünün ki bütün fertlerini kaybetmiş. Bir insan düşünün ki hayatta tutunacak tek şeyi kalmamış.”

“Ailem şehit oldu. O yüzden güçlü olmak zorundayım”

Fatma’nın daha sonra kendisine yazdığı şu mesajı ise gözyaşlarıyla okudu:“Abi çok teşekkür ediyorum. Yani ağzımdan kelimeler çıkmıyor. Ama samimi tavrınız beni çok duygulandırdı. İyiki sizin gibi iyi insanlar var. Hiçbir şeyim kalmadı. Tek şeyim evimdi, ailemdi çünkü. Ama şimdi etrafımda kocaman kalbi olan insanlar oldukça yine bir şeyler düzelecek gibi. Ailem şehit oldu. O yüzden güçlü olmak zorundayım.”

33 kişilik bir ekip ile çalışmalar yürütülmüştü

Hasene İnsan Yardım Kuruluşu, içerisinde 5 doktor ve 3 hemşirenin de yer aldığı 33 kişilik bir ekip ile 3 vardiya olarak gece gündüz arama kurtarma çalışmaları yürütmüştü. Hasene ekibi Kahramanmaraş Esencam Apartmanı’nda 118 saat sonra Fatma Demnizdurduran’ı canlı olarak çıkarmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş