Gündem

Hasene Hatay Çadır Kentinde Psikososyal Destek Hizmetleri Birimi Kuruldu

Hasene’nin Hatay’da kurduğu çadır kentte faaliyete geçen psikososyal destek hizmetleri birimi ile afetzedelerin hem fiziksel hem ruhsal yaraları sarılıyor. Çadır kentte ayrıca Engelli Koordinasyon Merkezi açıldı
06 Mart 2023
Hasene, hatay'da kurduğu çadır kentteki Psikososyal Destek Hizmetleri Birimi bünyesinde Engelli Koordinasyon Merkezi açtı.

Tüm gönüllü ve profesyonel ekipleri ile sahaya inen Hasene International, koordinasyonu kendi bünyesinde olmak üzere operasyonel boyutunu Hasene Vakfı ile iş birliği halinde yürüttüğü çadır kentlerde Psikososyal Destek Hizmetleri Birimi kurdu. Psikososyal Destek Birimi ayrıca Engelli Koordinasyon Merkezi de açtı.

Avrupa’nın farklı şehirlerinden Türkiye’ye gelen yaklaşık 400 gönüllü ile 160 yardım tırı, 80 dağıtım aracı, 30 kişilik arama kurtarma ekibi ve 50 sağlık personeli ile bölgede hizmet veren Hasene International; uzman ekipler, fizyoterapistler ve çocuk gelişimciler ile Hatay’da bulunan afetzedelere fiziksel ve ruhsal destek hizmetleri sunuyor.

İlki Hatay’da faaliyete geçen Psikososyal Destek Hizmetleri Birimi’nin, diğer deprem bölgesi illerde de kurulması planlanıyor. Okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuklara yönelik kurulan oyun çadırlarında hem eğitici hem de eğlendirici sosyal etkinlikler düzenleniyor. Bunun yanı sıra gezici olarak hizmet veren uzman bir ekip tarafından çevre ilçelerde bulunan çadırlara gidilerek çocuklara tüm bu hizmetler mevcut yaşadıkları ortamda sağlanıyor.

Destek birimi tarafından sağlanan bir diğer hizmet ise Engelli Koordinasyon Merkezi. Bu merkezde çalışan fizyoterapistler ve uzmanlar, engelli bireylerin yarım kalan tedavi süreçlerinin devamının sağlanması için çalışıyor. Engelli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve ailelerine destek olunması için de gerekli ihtiyaçlar tespit edilerek gideriliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş