Toplum

Almanya’da Binlerce Kişi Şehir Meydanındaki İftarda Buluştu

Almanya’nın Ludwigsburg kentindeki IGMG Hacı Bayram Veli Cami, 16. Geleneksel iftar programını şehrin Pazar meydanında gerçekleştirdi. İftara yaklaşık 3.000 kişi katıldı.
03 Nisan 2023

İslam Toplumu Milli Görüş Hacı Bayram Veli Cami tarafından Ludwigsburg Marktplatz’da bu yıl 16’ıncısı düzenlenen iftar programı, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı iftarda vatandaşlar açıktan okunan ezan ile orucunu açtılar.

IGMG Hacı Bayram Veli Cami Başkanı Abdurrahman Polattimur’un açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte katılımcılar vatandaşlara hitap ettiler. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün de iftara katıldı. Geleneksel İftar Programına Kemal Ergün ile birlikte T. C. Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak, YTB Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Ludwigsburg Birinci Belediye Başkanı Renate Schmetz, Belediye Başkanı Sebastian Mannl ve ailesi, STK temsilcileri Türk ve Alman vatandaşlar katıldı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün misafirlere hitap ettikten sonra iftar ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Ludwigsburg’da başta cemiyet başkanımız olmak üzere tüm idarecileri ve buraya gelen kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Yerli Ebu Talipleri bir araya getirerek tebliğ ve davetin ne kadar önemli olduğunu burada gösterdiler.” dedi.

 

“Tüm Şubelerimize Tavsiye Ediyorum”

Ergün, “Yaşamış olduğumuz bu topraklarda, vatan edinmiş olduğumuz bu şehirlerde tüm insanları bir araya getirmenin ramazanın mana ve ruhuna uygun bir çalışma.” İfadelerini kullandıktan sonra, bu çalışmaların tüm şubelerde yapılmasını tavsiye etti.

Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak yaptığı kısa konuşmasında davet için teşekkür etti. Başkonsols Koçak, “Ramazan ayı Müslümanların dini yaşamının beş temelinden biridir ve bizim için özel bir anlamı vardır. Oruç, kendi içimize döndüğümüz ve bizim için neyin önemli olduğunu düşündüğümüz bir zamandır.” dedi. Koçak ayrıca, “Depremzedeler için yaptıkları yardımlardan dolayı Alman ve Türk dostlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus da misafirlere hitap ette. Turus konuşmasında, “Çok heyecanlıyım, çok mutluyum, çok da gururluyum. Ben burada doğdum. Bu alanın böyle güzel bir organizasyonla, muhteşem insanlarla, hakikaten rahmetin, bereketin ve hidayetin unsuru olabilecek insan unsurların bir araya gelmesi, burada toplanması beni ziyadesiyle mutlu etti. Bu organizasyonu yapan İslam Toplumu Ludwigsburg Şubesi’ne çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İftar duasını Abdullah Korkut yaparken İmam Sadık Mermer de Almanca dua yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş