Gündem

IGMG Genel Kurulu: “Asıl Hizmet Yolculuğu Şimdi Başlıyor”

Mali raporun ibra edildiği, 2022 yılında teşkilat bazında yapılan çalışmaların aktarıldığı 14. IGMG Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul’a hitap eden Genel Başkan Kemal Ergün bu zamana kadar yapılan hizmetleri sadece bir fragman olarak değerlendirdi ve “Asıl yolculuk şimdi başlıyor.” dedi.
21 Mayıs 2023

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) yıllık Genel Kurulunun on dördüncüsü 21 Mayıs Pazar günü IGMG Genel Merkezi’nde yapıldı. 14. IGMG Genel Kurulu, 34. Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması 10-13 yaş grubu birincisi Bünyamin Haydar’ın okuduğu Kur’ân-ı Kerîm ile başladı.  IGMG Gençlik Teşkilatı Eğitim Başkanı Tarık Eroğlu’nun sunumunu yaptığı Genel Kurul’da IGMG Teşkilatlanma Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Murat İleri bir konuşma yaptı. İleri, “Teşkilatımızın bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm büyüklerimize teşekkür ediyor, ölmüşlerimize rahmet, hayattaki büyüklerimize hayırlı ömürler diliyorum.” dedi. Çevrim içi olarak Türkiye’den Avustralya’ya değin teşkilat müntesiplerinin bir arada olduğunu kaydeden İleri, “Türkiye’de saat: 15.00, Japonya’da saat: 21.00, Avustralya’da saat: 22.0, Kanada’da ve Amerika’da sabah saat: 8.00 farklı mekânlarda, farklı zamanlarda ama gayesi bir olan teşkilat mensupları olarak bir aradayız.” diyerek yoklama yaptı.

Online olarak gerçekleşen ve Mali İşler Başkanı Mikayil Demir’in Genel Kurul’a sunduğu mali raporun ibra edildiği Genel Kurul’da, bir yıl boyunca yapılan hizmet ve faaliyetler de takdim edildi. Teşkilatın tüm birimlerinin faaliyetlerini, Avrupa’da Müslümanları ilgilendiren siyasal ve sosyal gelişmeler hakkında da bilgilendirmeler yapan  Genel Sekreter Ali Mete takdim etti.

İnsanlara Hizmet Sevdasında Bereketli Bir Dönem

Teşkilatın tüm birimlerinin faaliyet ve hizmetlerinin bir raporunu özetleyerek sunan Genel Sekreter Ali Mete bu hizmetlerin yanı sıra bu raporda gündeme getirilmeyen birçok örnek çalışma ve faaliyetin de yer aldığına dikkat çekti. Ali Mete teşkilata hizmet veren herkese teşekkür ettikten sonra konuşmasını “Böylece, Allah rızası için insanlara hizmet etme sevdamızda bereketli bir dönemi daha geride bıraktığımızı müşahede ediyoruz.” ifadeleri ile bitirdi.

Genel Kurulu idare edecek olan divan başkanlığına ise IGMG Kuzey Ruhr Bölge Başkanı Saffet Gündoğdu seçildi. Kurulun son konuşmasını IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün yaptı. Ergün yapılan hizmetlere bakılarak, yeterli görülmeyeceğini, yavaşlanmayacağını aksine hizmet yolculuğuna daha yeni çıkıldığını bildirdi.

Heyecan ve Dava Aşkı IGMG’yi Ayakta Tutuyor

İslam Toplumu Millî Görüş teşkilatlarını ayakta tutan en önemli şeyin heyecan, dava aşkı ve gayret olduğun açıklayan Genel Başkan Kemal Ergün, IGMG’nin sloganlara teslim olmayan, makam, mevki, menfaat hesabı yapmayan bir teşkilat olduğuna dikkat çektiği konuşmasında “Bizim her bir idarecimizin asıl motivasyonu dava aşkıdır, diğergâmlıktır.” dedi.

Bir şehirde Müslümanların el uzatıp kaldırabileceği bir mesele, bir sorun olduğunda mutlaka orada İslam Toplumu Millî Görüş’ün bulunduğunu ifade eden Ergün “Nerede ihtiyaç varsa, sen orada olacaksın ve oradasın, bizim teşkilatımız oradadır.” dedi.

Genel Başkan Kemal Ergün online olarak gerçekleştirilen IGMG Genel Kurulu’na Genel Merkez’den katıldı.

“Neden Ben Sorusu Bu Teşkilata Yabancıdır”

Ergün “Neden ben? Başka insan mı kalmadı? Kim uğraşacak şimdi bu işlerle?” sorularının teşkilata yabancı olduğunu bu sorularla meşgul olmak yerine, sarılacak bir yara olduğunda, açılacak bir yol olduğunda teşkilatın da da orada olduğunu bildirdi.

Kemal Ergün IGMG mensuplarının sorabilecekleri soruların “İnsanlara nasıl hizmet edebilirim… Bu dünyanın meseleleriyle ilgili nasıl gayret edebilirim… Bir mazlumun ahını nasıl giderebilirim… Komşularıma, yaşadığım şehre nasıl artı değer katabilirim… Bir çocuğun, bir engellinin, bir yetimin, bir öksüzün, bir düşkünün, bir yaşlının, bir öğrencinin hayatına nasıl dokunabilir…” gibi soruların olduğuna da vurgu yaptı.

“Asıl Yolculuk Şimdi Başlıyor”

Teşkilat mensuplarına, Genel Kurul’a sunulan faaliyet raporunda anlatılan ve anlatılamayan daha pek çok hizmetin bu teşkilat tarafından yapılmış olmasının yeterli olmadığı uyarısında da bulunan Ergün, “Asıl hizmet yolculuğu şimdi başlıyor. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar daha fragmandı. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın mukaddimesiydi. “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” şiarını kuşanarak bu hizmetleri daha da ileriye götüreceğiz.” dedi.

Kemal Ergün dünya Müslümanlarının meseleleri konusunda teşkilatın yaptığı hizmetlere Doğu Türkistan örneğini verdi ve Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen Uygur Forumu’yla çok güzel gelişmelerin yaşandığına işaret etti.

Yeni nesillere karşı bu teşkilatın büyük bir mesuliyet yüklendiğine de dikkat çeken Genel Başkan Kemal Ergün “Evlatlarımız, gençlerimiz yakında cami olmadığı, kendi inancına uygun gidebileceği mekân olmadığı için dışarda kalırsa onlara yeni yer açamazsak yapacakları her yanlıştan biz sorumlu oluruz.” dedi ve bu amaçla yeni cami ve şubeler açılmasının önemini vurguladı.

Ergün konuşmasını “İbadet aşkıyla tefekkür eden bir cemaatin mensubu kıldığı için rabbime hamdediyorum.” şeklinde bitirdi.

Reklam (İç Sayfa)

Pin It on Pinterest

Paylaş