Gündem

Recep Tayyip Erdoğan 3. Kez Türkiye Cumhurbaşkanı Oldu

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda yemin ederek 3. cumhurbaşkanlığı dönemine adım attı.
03 Haziran 2023
@aa

28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yemin ederek göreve başladı. Erdoğan böylece 3. kez cumhurbaşkanlığı dönemine girmiş oldu.

Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Meclis genel Kurulu’na davet edildi. Bahçeli burada Erdoğan’a cumhurbaşkanlığına seçildiğini bildirdi ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından kendilerine ulaştırılan tutanağı (mazbata) teslim etti. Bahçeli greve başlanması için TMBB önünde yemin edilmesi gerektiğini bildirdikten sonra, Erdoğan yemin için TBMM kürsüsüne çıktı.

ERDOĞAN’IN TBMM’YE GELİŞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suat Pamukçu eşliğinde, TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı üyelerinin salona girdiği, Divan arkasındaki kapıdan salona girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, AK Parti ve MHP milletvekilleri ile salondaki davetliler uzun süre ayakta alkışladı. İYİ Parti milletvekilleri, Erdoğan’ı ayakta karşıladı; CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri ise ayağa kalkmadı.

Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı mazbatasını
Devlet Bahçeli’den aldı. @aa

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YEMİNİ YAPTI

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla; devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Milletvekilleri ve Genel Kurul Salonu’ndaki davetliler, Erdoğan’ın ant içmesini uzun süre alkışladı ve sonra da İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ailesine ve Genel Kurula el sallayarak, Başkanlık Divanı’nın arkasındaki kapıdan, Suat Pamukçu eşliğinde salondan ayrıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş