Gündem

Almanya’daki Camilere Yönelik Tehditlerde Artış: Güvenlik Endişeleri Büyüyor!

Almanya’da camilere yönelik son üç ayda 37 tehdit mektubu gönderildi. Bu tehditler Müslümanların güvenlik kaygılarını artırıyor.
05 Ekim 2023

Almanya’da camilere yönelik artan tehditler, söz konusu bölgelerde yaşayan Müslümanların güvenlik kaygılarını artırıyor. Son üç ay içinde 37 tehdit mektubu alınırken, bu rakamın aslında daha yüksek olabileceği ifade ediliyor.

birçok camiye tehdit mektubu

Bunun nedeni ise alınan tüm tehditlerin polise bildirilmemesi olarak açıklanıyor. Tehditlerin özellikle Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya ve Hessen’deki birçok camiye yönelik yapıldığı aktarıldı.

güvenlik önlemleri artırılmıyor

Yapılan araştırmalarına göre, söz konusu tehditlere rağmen bu eyaletlerdeki camilerde güvenlik önlemleri artırılmıyor. Güvenlik yetkilileri, bu tehdit mektuplarının sayısının yeteri derecede yüksek olmadığını savunuyor.

2023’ün ilk 6 ayında 258 saldırı

2023 yılının ilk altı ayında Müslümanlara ve camilere yönelik 258 saldırı gerçekleşti. Bu noktada saldırılar geçen yıla göre 100’den fazla artış gösterdi. Bu suçların çoğunun aşırı sağcı motivasyonlu olduğu da dikkat çekti. Ancak, bu suçları işleyen veya şüpheli kişilerin hiçbiri ile ilgili tutuklama kararı alınmadı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş