Gündem

Fransa’da Aşırı Sağcılar Filistin’i Destekleyenleri Ölümle Tehdit Ediyor

Fransa'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından Filistin'e destek açıklaması yapan gazeteci, sanatçı ve muhalif siyasiler aşırı sağcı gruplardan tehdit mesajları almaya devam ediyor.
30 Kasım 2023
Fransa'da Aşırı Sağcılar Filistin'i Destekleyenleri Ölümle Tehdit Ediyor @aa

Fransa’da aşırı sağcı grupların LDJ (Yahudi Savunma Birliği) isimli Telegram hesabına bağlı yayın kanalları üzerinden Fransa basınında Filistin’e verdiği destek ile öne çıkan isimleri, kişisel bilgilerini paylaşarak hedef gösterdiği ortaya çıktı.

Gündem | 29 Kasım 2023 “Fransa’da Filistin’i Destekleyenler İşten Çıkarılma Baskısıyla Karşı Karşıya” 29 Kasım 2023

Anadolu Ajansı ve Filistin medya kuruluşu Gaza News’in yürüttüğü araştırma sonrası, LDJ isimli Telegram kanalına erişim sağlamak isteyen kişilerden kamerada kendilerini göstermeleri ve Tevrat’tan alıntılar okumaları isteniyor. Bu şartları sağlayan aşırı sağcılar gruba dahil ediliyor.

Filistin’e destek verenler hedef gösteriliyor

Ayrıca, “Sh4d0w M3t4” isimli Telegram kanalının yöneticisi, binden fazla üyesi olan “Am Israel-Team Action” grubuna hedef gösterilen kişilere ve bu kişilere gönderilecek mesajlara ilişkin talimat veriyor.

“Am Israel-Team Action” yöneticisinin bu ay başında yayımladığı mesajda grup üyelerine, kendi telefonlarını kullanmamaları ve numaralarını gizlemeleri gerektiği, yazılı mesajlarda da “hukuka uygunluk sınırları içinde” kalmaları yönünde uyarılar yaptığı görülüyor. Grup yöneticisi “Öncelikle en ünlü vakalarla ilgileneceğiz, onlar eylemleri ile yüzleştiklerinde daha az önemli olanlar da daha temkinli olacaklar.” sözleriyle aşırı sağcı üyelerini cesaretlendiriyor.

Karalama kampanyaları yapıyorlar

Bu gruplar sosyal medya üzerinden taciz mesajları gönderdikleri Filistin destekçilerinin daha sonra iş yerleri ile de bağlantıya geçerek bu kişiler hakkında karalama kampanyası yürütüyor.

Grup yöneticisi ayrıca, İsrail asıllı Fransız milletvekili Meyer Habib ile doğrudan temas halinde olduğunu, hedef gösterilen kişiler hakkında ona bilgi verdiğini ileri sürüyor.

Aşırı sağcıların hedefinde Gazeteciler, avukatlar ve milletvekilleri var

“Am Israel-Team Action” grubunda kendisine verilen talimatları başarı ile yerine getiren üyeler sonrasında şiddet eylemi hedefleyen “Am Israel-Team Cyber” grubuna katılıyor. Grup yöneticileri “en şiddetli eylemleri gerçekleştirecekleri” kapalı bir grup kurduklarını belirterek, üyelerden kişisel bilgilerini mümkün olduğunca gizli tutmasını istiyor.

Bugüne kadar aşırı sağcıların hedefi olan isimler arasında komedyen Yassine Belattar, Malik Bentalha, gazeteci Guillaume Meurice, avukat Fabrice Di Vizio, Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekilleri David Guiraud ve Louis Boyard’ın yanı sıra gazeteci Feiza Ben Mohamed de yer alıyor.

“Ölüm tehditleriyle karşı karşıyayız”

Aşırı sağcıların hedefi olan isimler yaptıkları açıklamada, 8 Ekim’den bu yana her gün onlarca tehdit telefonu aldıklarını, taciz ve ölüm tehditleri ile karşı karşıya olduklarını anlattı.

Hedef gösterilen isimler ayrıca, kendilerini kargo görevlisi gibi tanıtan kişilerin kendilerinden bina giriş şifrelerini istediklerini ve paket teslimatı adı altında ev adreslerinin talep edildiği mailler aldıklarını belirtti. (aa,c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş