Gündem

AfD’den Gizli Toplantı: Yabancıları Sınır Dışı Etme Planları Ortaya Çıktı!

Almanya’da aşırı sağ sahnesinin önde gelen isimlerinden Avusturyalı Martin Sellner ve yakın çevresinin AfD’li isimlerlerle, Brandenburg'ta yapılan gizli toplantıda, milyonlarca göçmenin Almanya'dan sınır dışı edilmesini planladığı ortaya çıktı.
11 Ocak 2024
@shutterstock

Almanya’da Correctiv medya kuruluşunun haberine göre, Brandenburg’da kasım ayında gerçekleşen bir gizli toplantıda, Avrupa’da aşırı sağ sahnesinin önde gelen isimlerinden Avusturyalı Martin Sellner ve yakın çevresinin AfD’li isimlerle Almanya’dan milyonlarca göçmenin sınır dışı edilmesini planladığı ortaya çıktı. Potsdam yakınlarında, aşırı sağın önde gelen isimleri ile finansörlerinin de bulunduğu grubun bir villada buluştuğu aktarıldı.

“en az 5 bin euro bağış”

2017’den beri buluşan bu grubun son toplantıda Almanya’dan milyonlarca yabancı ve Alman pasaportlu göçmen kökenlilerin sınır dışı edilmesini görüştüğü belirtildi. Toplantı davetiyesinde de “Ülkeyi normale duruma döndürme şansımız hiç olmadığı kadar büyük” ifadeleri dikkat çekti. Ayrıca toplantıya katılım için “en az 5 bin Euro bağış” şartının da söz konusu olduğu gelen bilgiler arasında.

AfD’den önde gelen siyasiler katıldı

Toplantıda AfD’den Saksonya-Anhalt Eyalet Meclisi Grubu Başkanı Ulrich Siegmund, Federal Meclis üyesi Gerrit Huy, parti lideri Alice Weidel’in kişisel asistanı ve eski Federal Meclis üyesi Roland Hartwig, aşırı sağcı Alman hareketi Ein Prozent’ten (Yüzde Bir) Andreas Molau, Thomas Wünsch ve Avrupa’nın önde gelen aşırı sağcı isimlerinden Avusturyalı Martin Sellner’in de yer aldığı ifade edildi.

Gündem | 3 Ocak 2024 Almanya’da AfD Partisinin Üye Sayısı Bir Yılda Yüzde 37 Arttı  3 Ocak 2024

göçmen kökenli Alman vatandaşlarına da sınır dışı planı

Correctiv’in raporuna göre, Sellner’in toplantıda aşırı sağcı bir konsept sunduğu, buna göre Almanya’ya göç etmiş olan Alman vatandaşlarının dahi sınır dışı edilmesinin görüşüldüğü aktarıldı. Ayrıca AfD’nin iktidara gelmesi durumunda bunun nasıl uygulanabileceğinin istişare edildiği belirtildi.

“yabancılara yüksek baskı için özel yasalar oluşturulsun”

Toplantıya katılan AfD siyasilerinin de bu fikre onay verdiği belirtilirken, göçmen kökenli vatandaşlara yönelik “yüksek baskı için özel yasalar” oluşturulması noktasında fikir birliğine varıldığı vurgulandı. Yapılan görüşmeye göre sınır dışı edilecek vatandaşlar için Kuzey Afrika’da yaklaşık 2 milyon vatandaşın yaşayabileceği bir tür “model devlet” oluşturma fikri üzerinde durulduğu aktarıldı.

Gündem | 18 Aralık 2023 Almanya’da AfD İlk Büyükşehir Belediye Başkanlığını Kazandı 18 Aralık 2023

bağışlar AfD’nin sosyal medyadaki faaliyetleri için kullanılıyor

AfD Parti lideri Alice Weidel’in kişisel danışmanı Roland Hartwig’in toplantıya katıldığı belirtilirken, Hartwig’in, toplantıda belirlenen planların partide uygulanacağını taahhüt ettiği ifade edildi. Katılımcıların bağışlarının AfD’nin sosyal medya kanallarında faaliyet göstermesi için kullanılacağı da vurgulandı.

“yabancılar için yaşamayı mümkün olduğunca itici hale getirmek gerek”

Sachsen-Anhalt AfD Lideri Ulrich Siegmund’un da toplantıda “Bu kitle için yaşamayı mümkün olduğunca itici hale getirmek gerek” ifadeleri kullandığı belirtildi. AfD Federal Konsey üyesi Gerrit Huy’un da toplantıda bulunduğu ifade edildi.

İçişleri Bakanı Faeser: “kimse bu tehlikeyi hafife almamalı”

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yapılan gizli toplantıya tepki gösterdi. Stern dergisine yaptığı açıklamada Faeser, anayasa düşmanlarının AfD ile bağlantı kurmasına dikkat çekerek, “Kimse bu tehlikeyi hafife almamalı. Federal Anayasayı Koruma Dairesi’nin aşırı sağla temasları, anayasa düşmanlarının AfD temsilcileriyle nasıl ağ kurduğunu ve orada hangi insanlık dışı ideolojilerin propagandasının yapıldığını çok yakından takip etmesinin ne kadar gerekli olduğunu gösterdi.” şeklinde uyarılarda bulundu.

AfD Milletvekili Springer: “bu gizli plan değil, bu bir söz”

AfD milletvekili René Springer, yapılan toplantıyı eleştirenlere karşı meydan okudu. ‘X’ hesabından yaptığı açıklamada Springer, “Yabancıları kendi ülkelerine geri göndereceğiz. Milyonlarcasını. Bu gizli bir plan değil. Bu bir söz. Daha fazla güvenlik için. Daha fazla adalet için. Kimliğimizi koruyabilmemiz için. Almanya için. ” ifadelerini kullandı.

misafirhane müdüründen yalanlama

Villaya ait olan misafirhanenin müdürü ise bu iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu kişilerin hiçbirini misafirhanede konuk etmedik. Herhangi bir kiracının etkinliklerine katılma durumları ile ilgili ise bir bilgim yok.” diye kaydetti.

Gündem | 16 Ekim 2023 Almanların Yarısı AfD’nin Eyalet Hükümetine Katılımını Kabul Edilebilir Buluyor 16 Ekim 2023

“gizlilik kuralları nedeniyle bilgi veremiyoruz”

AfD veya Genç Alternatif’in de bir buluşma gerçekleştirip gerçekleştirmediğine dair sorulara da benzer şekilde cevap veren müdür, kiralama işlerine dahil olmadığını ayrıca gizlilik kuralları nedeniyle bilgi veremeyeceğini vurguladı.

villa sahibi: “konuklar hakkında bilgimiz yok”

Villa sahibi de misafirlerle ilgili soruları yanıtlamazken, misafirhanede kira sözleşmesi gereği AfD ve diğer organizasyonların etkinliklerinin söz konusu olmadığını belirtti. Ayrıca, “Özel olarak rezervasyon yapılan etkinliklere katılan konuklar hakkında bilgimiz yok.” diye ekledi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş