Toplum

Almanya’da Korkutan “Fischstäbchen” Raporu: “Zararlı Maddeler İçeriyor”

Almanya’da Ürün Testi Vakfı’nın (Stiftung Warentest) raporuna göre, Fischstäbchen olarak bilinen balık ürünlerinin bir çoğunun zararlı maddeler içerdiği tespit edildi.  
22 Şubat 2024
@Shutterstock - Değişiklikler Camia Haber

Almanya’da Ürün Testi Vakfı’nın (Stiftung Warentest) “Fischstäbchen” olarak bilinen kızartılmış balıklar ile ilgili yaptığı ürün testinin sonuçları vatandaşı korkuttu. Büyük bir incelemeye tabi tutulan derin dondurucu klasiği olan söz konusu balık ürünlerinin sonuçlarını Camia Haber derledi.

19 ürün incelemeye alındı

Ürün Testi Vakfı, toplamda 19 farklı markayı incelemeye aldı. Test edilen balık ürünlerinden sadece “Frosta” ve “Alnatura” markaları “iyi” olarak değerlendirildi. Ürünlerden hiç biri “çok iyi” değerlendirmesi alamadı. Geri kalan markaların ise zararlı maddeler içerdiği veya çok kötü bir değerlendirme notu aldığı bilgisi paylaşıldı.

yarısından fazlası zararlı madde içeriyor

Test edilen ürünlerin yarısından fazlası, özellikle üretici firmaların fritözde kullandığı yağlardan gelen 3-MCPD adlı zararlı madde içeriyor. Bu maddenin en yüksek oranda “Iglo” markasında, ayrıca “Rewe” adlı süpermarketin kendi markasında bulunduğu ifade edildi. Her iki üründe izin verilenden iki kat fazla 3-MCPD tespit edildiği aktarıldı. Bu ürünlerin değerlendirmesi ise “yeterli” olarak dikkat çekti.

Hiçbir ürün çok iyi raporu alamadı

Söz konusu zararlı maddenin en az yer aldığı ürünlerin ise “Frosta” markası olduğu kaydedildi. Bu markanın genel değerlendirmesi 2,4 ile “iyi”, zararlı madde değerlendirilmesi ise 3,1 ile “orta” olarak dikkat çekti. Yine “Alnatura” markasının da genel değerlendirmesi “iyi”, zararlı madde değerlendirmesinin ise “orta” olduğu vurgulandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş